Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοναδική εμπειρία στον Κούλε (φωτογραφίες και βίντεο)!

Ένα βραδινό βολταράκι στον Κούλε είναι μια διαχρονικά καλή πρόταση για όποιον ζει στο Ηράκλειο, όμως, ειδικά τις ημέρες αυτές επιβάλλεται.

Επιβάλεται γιατί θα δούμε τον Κούλε όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, απολαμβάνοντας ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με φόντο το δυτικό μεγάλο τοίχο του εμβληματικού φρουρίου του Ηρακλείου.

Εμείς παρακολουθήσαμε ήδη τις προβολές ιστορικών ντοκουμέντων από τη Μάχη της Κρήτης με την τεχνική του projection mapping την Πέμπτη 20 Μαΐου και σας προτείνουμε θερμά να ζήσετε κι εσείς αυτή την εμπειρία από κοντά.

koules8

Θα δείτε τι γινόταν στο Ηράκλειο κατά τις ημέρες της Γερμανικής επίθεσης, με φωτογραφίες, στούκας, βομβαρδισμούς, κομμάτια από ιστορικά ντοκιμαντέρ και μουσική υπόκρουση. Ηighlight των προβολών είναι όταν φαίνεται να "καταρρέει" ένα κομάτι του Κούλε και όταν στο τέλος με τη ριπή ενός πυροβόλου όπλου γράφονται οι λέξεις: "80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης"...

Η διάρκεια της προβολής είναι μόλις 6 λεπτά και επαναλαμβάνεται (περίπου κάθε 10' λεπτά μια φορά) τουλάχιστον ως τις 10:30 το βράδυ. Για να το χορτάσουμε περιμέναμε και το είδαμε 2-3 φορές, τόσο εμείς, όσο και άλλοι θεατές.

Οι δωρεάν προβολές συνεχίζονται κάθε βράδυ ως τις 24 Μαΐου 2021 στον Κούλε.

koules9

Υπεύθυνος της δράσης είναι ο κ. Σάκης Βρουχάκης με τη φωτογράφο Στέλλα Μελιγκουνάκη, ενώ διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Αν μπορείτε να πάτε, να πάτε, είναι ωραία. Αν δεν μπορείτε, ακολουθεί βίντεο, από το Στέφανο Ραπάνη προκειμένου να πάρετε μια γεύση από τη μοναδική εμπειρία που είχαμε στον Κούλε. O ίδιος τράβηκε και τις φωτογραφίες.

www.voltarakia.gr