Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν συναυλία με τα Καντινέλια

Ήταν μια δωρεάν συναυλία που είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και είχε γίνει στο Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2023, στο πλαίσιο του φεστιβάλ: "Κρήτη: Μία ιστορία, 5 + 1 πολιτισμοί".

Πρόκειται για τη συναυλία με τo σχήμα Kandinelia που μαγνητοσκοπήθηκε και τώρα προσφέρεται σε όλους δωρεάν μέσα από το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.
 
Μπορείτε να τη δείτε εδώ
 
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες και τη μουσική τους: "Από το 2014, που ο Θανάσης Ζήκας συναντήθηκε με την Εύη Σεϊτανίδου, η μουσική παιδεία και το όραμα και των δύο έδωσαν ισχυρή ώθηση στη φαντασία τους. Το αποτέλεσμα είναι μια ώσμωση μουσικών και μια συνεργασία οργάνων, που ξεπερνά κάθε εδαφικό και πολιτισμικό όριο. 
 
Η μουσική των Καντινέλια μπορεί να περιγραφεί ως μια βουκολική φαντασία με τσαμπούνες και λύρες, που αναζητά τη συνάντηση Ανατολής και Δύσης. Οδηγούμαστε έτσι σε ένα πολυπολιτισμικό ήχο, που περιλαμβάνει κάθε είδος μουσικής, φιλτραρισμένο από την προσωπική άποψη των δημιουργών του. 
 
Ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής, που δύσκολα κατατάσσεται στις γνωστές φόρμες".  
 
Θανάσης Ζήκας: κιθάρα, τσαμπούνα, φωνή 
Εύη Σεϊτανίδου: κιθάρα, λύρα, beatbox, φωνή 
Παραγωγή Βίντεο:  Kyma Sound Services & Record Productions 
Φεστιβάλ «Κρήτη μια Ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»
Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου -Αντιδημαρχία Πολιτισμού
 
Μπορείτε, αν θέλετε, να εγγραφείτε εντελώς δωρεάν στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου εδώ και να βλέπετε ένα σωρό ωραίες παραγωγές στο χρόνο που σας εξυπηρετεί! 
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από τη συναυλία των Καντινέλια στο κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις" του Ηρακλείου.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.