Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων στα Χανιά

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στις 9 το βράδυ, στο καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων φιλοξενείται ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο: «Που πας με τέτοιαν ανοιξη καλέ μου».

Μία τόσο ιδιαίτερη μέρα, η χαμηλόφωνη ξενάγηση στη μουσική ιστορία του Λουδοβίκου των Ανωγείων με τη συμμετοχή της Στέλλας Σειραγάκη στο τραγούδι, θα νοηματίσει την έναρξη της μεγάλης εβδομάδας με ιστορίες, μοιρολόγια, τραγούδια και παραμύθια!
 
Λίγα λόγια για τη βραδιά: "Ο θρηνος για την απωλεια αγαπημενου προσωπου βρηκε διέξοδο στο μοιρολόγι από τα αρχαια χρόνια στο πιο βαθύ τραγουδι αγαπης.

Μια ερωτική ελεγεία  με εμπνευσμένα λυτρωτικά λογια και με απεριττη γλυκεια μελωδια από την κορυφαία του «χορού» τη μάνα συνηθως.

Είναι μια συνεχεια των θρηνωδών, τραγουδιστών που την επόμενη της μάχης οδηγούσαν τους στρατιωτες που επέζησαν στο κλάμα και στη λύτρωση τραγουδώντας λυπημενα τραγουδια για τους φίλους τους αδερφούς πολεμιστές που έπεσαν.

Η λέξη «συθρηνος» απο την εποχή του Ομήρου επιζεί ακόμα και σήμερα όταν η γυναίκα μοιρολογάται συμπαρασύροντας ολους μαζι στο θρήνο

Μοιρολογια από τα ορεινά χωριά της Κρήτης είναι η «γιορτή του πένθους» λόγια τραγουδισμένα περήφανα για την οριστική απώλεια αγαπημένου προσώπου".

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Ο κατά κόσμο Γιώργος Δραμουντάνης γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης. Το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο το οφείλει στον Μάνο Χατζιδάκι που τον γνώρισε στα Ανώγεια το 1979. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985 με το δίσκο Μοιρολόγια. Έκτοτε μας ταξιδεύει με τη μελωδική φωνή και το μαντολίνο του, με τη μουσική και τους στίχους του. Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων είναι επίσης ένας σύγχρονος παραμυθάς που οι ιστορίες του έχουν βαθιά τις ρίζες τους στην ιστορία του τόπου.

Γενική είσοδος: 14€
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979 526340.
 
www.voltarakia.gr
   
Φωτογραφία από την αφίσα της εκδήλωσης.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.