Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Η Λαίδη Λάζαρος" στο Ρέθυμνο

H «Λαίδη Λάζαρος» ταξιδεύει στο Ρέθυμνο, στο The Garage (Δημοκρατίας 53) το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για την παράσταση από τους διοργανωτές: "Γυναίκες: μάγισσες, πόρνες, ή αγίες;
Δύο αδερφές διατρέχουν την παγκόσμια ιστορία της ποίησης, ανακαλύπτοντας ποιήματα για τις γυναίκες. Μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, ξεδιπλώνεται η ιστορία της γυναίκας από την αρχαιότητα ως και το τέταρτο κύμα φεμινιστριών. Μια παράσταση - performance, που φτιάχνεται μπροστά στα μάτια του θεατή. Ο τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο ποίημα της Σύλβια Πλαθ. Η παράσταση αποτελεί κομμάτι έρευνας πάνω στον φεμινισμό και τις γυναικοκτονίες. 
 
Το work in progress ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022 και χωρίζεται σε τρεις φάσεις: Η πρώτη φάση περιελάμβανε ομαδική φωτογράφιση γυναικών από τον φωτογράφο Μάνο Πολιτάκη με θέμα τις γυναικοκτονιες. Η δεύτερη φάση (Σεπτέμβριος 2022) περιελάμβανε θεατρικό αναλόγιο – παράσταση στο Διεθνές Φεστιβάλ Αφήγησης Χανίων "We love stories". Το project ολοκληρώνεται με την παράσταση «Η Λαίδη Λάζαρος», η οποία και αποτελεί την τρίτη φάση". 
 
Διάρκεια: 70 λεπτά.
 
Συνελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κυριάκος Κορογιάννης
Σύνθεση κειμένων, μουσική επιμέλεια: Νικολέτα Δάφνου
Σκηνογραφία, ενδυματολογία: Γιώργος Σμπώκος
Ερμηνεύουν οι: Νικολέτα Δάφνου, Ελένη Στρατάκη
 
Είσοδος: 12 €,
10 € μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ),
5 € (Ατέλεια Σ.Ε.Η., Π.Ε.Σ.Υ.Θ.)
 
Για κρατήσεις και πληροφορίες: 6973 526384.
 
www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Μάνος Πολιτάκης

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα θέατρα, τα σινεμά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.