Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδρομή στον Αγ.Ισίδωρο - Το μέρος που ανοίγει μια φορά το χρόνο!

Υπάρχει ένα μέρος στην Κρήτη, το οποίο δεν μπορούμε να επισκεφτούμε όποτε θέλουμε. Πρόκειται για ένα μέρος, το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε μόνο μια φορά το χρόνο. Είναι το ακρωτήριο Κάβο Σίδερο, στα βράχια του οποίου είναι φωλιασμένο το μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη.

Ο Άγιος Ισίδωρος βρίσκεται στο βορειοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 32 χλμ ανατολικά της Σητείας και 99 χλμ ανατολικά του Αγίου Νικολάου. Φυσιολάτρες και πιστοί, όμως, μπορούν να το επισκεφθούν όμως μόνο κατά το διήμερο που πανηγυρίζει ο ναός στις 3 και 4 Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει, καθώς το εκκλησάκι του βρίσκεται εντός στρατιωτικής εγκατάστασης (ναυτική βάση) που ανοίγει τις πύλες της μόνο μια φορά το χρόνο.

Της ευκαιρίας αυτής σπεύδουν να επωφεληθούν όχι μόνο οι πιστοί, μα και οι φυσιολάτρες της Κρήτης. Προσέρχονται στη γιορτή για να απολαύσουν ένα μοναδικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς με χαμηλή βλάστηση, σμιλεμένο από την αλμύρα και τους αέρηδες... Πολλοί από τους επισκέπτες συνδυάζουν την εκδρομή τους στον Άγιο Ισίδωρο με τη συλλογή χόρτων και αγριαγκινάρων που φύονται κατά χιλιάδες στην περιοχή.

Η γιορτή του Αγίου Ισίδωρου πλησιάζει...

Το Terra Santa Travel διοργανώνει μια ωραία μονοήμερη εκδρομή με αναχώρηση από το Ηράκλειο την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020.

Η συμμετοχή ανά άτομο είναι μόλις 14 ευρώ και το πρόγραμμα προβλέπει: "Αναχώρηση στις 06.00 το πρωί για τη Σητεία για το πιο Β.Α. άκρο της Κρήτης. Επίσκεψη στο εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου το οποίο βρίσκεται μέσα στη Ναυτική Βάση που ανοίγει μια φορά το χρόνο. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία παρουσία των αρχών της Βάσης και του Ηγούμενου της Μονής Τοπλού. Μετά το τέλος της λειτουργίας αναχώρηση για την Μονή Τοπλού με τις μοναδικές εικόνες του 15ου αιώνα. Στη συνέχεια θα πάμε στην ωραία αμφιθεατρική πόλη της Σητείας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και γεύμα. Επιστροφή στο Ηρακλειο".

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

* Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν
* Ασφάλεια αστικής ευθύνης
* Συνοδός του γραφείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις θέσεων να επικοινωνούν με το Terra Santa Travel

Kokkini Hani 71500

Τηλέφωνα: 2810-390912 και 6946-082751, fax:2810761400

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.terrasantatravel.gr

Φωτογραφία: Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης

www.voltarakia.gr