Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα χειμώνια στόλισαν την πόλη (photos)!

Τα χειμώνια, που λέγονται και ψαρόνια, ήρθαν κι αυτό το Φθινόπωρο στην Κρήτη. Ο φακός του Στέφανου Ραπάνη τα έπιασε να δημιουργούν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πόλη, γιατί ως γνωστό η φύση πλάθει τις ομορφότερες εικόνες!

heimonia4380

Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική. Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία.

heimonia4371

Είναι γνωστά σε όλους για τις απίστευτες χορευτικές φιγούρες που εκτελούν κατά σμήνη.

heimonia4376

Το θέαμά τους στην περιοχή της Θερίσσου στο Ηράκλειο όπου και τα συναντήσαμε ήταν μαγικό. Όταν κουράστηκαν άρχισαν να προσγειώνονται μαζικά στον πυλώνα της ΔΕΗ, στα καλώδια του ηλεκτρικού και στα γύρω δέντρα, σαν να θέλουν να συμβαδίσουν με τις εορτές που έρχονται...

heimonia4372

Οι κρητικοί έχουν συνδέσει την παρουσία των χειμωνιών στην Κρήτη, με την αλλαγή του καιρού, με την έλευση του κρύου και των βροχών. Γι' αυτό και τα ονόμασαν χειμώνια, επειδή είναι ένδειξη του ότι έρχεται ο χειμώνας!

heimonia4373

Τα ψαρόνια είναι μεταναστευτικά πουλιά κι έρχονται στην Κρήτη πάντα τέτοια εποχή γιατί δεν τους αρέσει το κρύο, αλλά ούτε και η πολλή ζέστη...

heimonia4375

Όσο βρίσκονται μαζί μας, πριν αναχωρήσουν για να στολίσουν κι άλλα Χριστουγεννιάτικα δέντρα σε άλλα νοτιότερα μέρη, τα χειμώνια θα αναζητούν σκουλήκια, αράχνες, μήλα, αχλάδια και άλλους καρπούς για την τροφή τους.

heimonia4378

Τα ίδια θα πρέπει να φυλάσσονται από νυφίτσες, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους και έμπειρα γεράκια, που αποτελούν τους φυσικούς εχθρούς τους...

heimonia4379

www.voltarakia.gr

Φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας θέλετε να βλέπετε τη φωτεινή πλευρά της ζωής, ελάτε να κάνουμε βολταράκια μαζί!  Με like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.

Σημείωση 2: Αν σας αρέσουν τα πουλιά μπορείτε να δείτε το θυμωμένο χελιδώνι ή το σπουργίτι που φρενάρει