Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τελευταία "μικρή ιστορία" του Ηρακλείου...

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 7 το απόγευμα πραγματοποιείται στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, η τελευταία ομιλία του κύκλο των εκδηλώσεων: «Μικρές ιστορίες της πόλης».

Στην τελευταία αυτή ομιλία, εισηγητής είναι ο κ. Νίκος Γιγουρτάκης. 
 
Θέμα της ομιλίας του είναι: «Το Ηράκλειο στην αυγή του 20ου αιώνα. Ένα νέο ξεκίνημα».
 
Λίγα λόγια για την ομιλία: "Ποια ήταν η εικόνα της πόλης; Ευρωπαίοι και Καστρινοί. Με ποιους όρους συμβίωναν στην πόλη; Πώς καθόριζε την καθημερινότητα η λαχτάρα για την επιστροφή στη μητρική αγκαλιά της Ελλάδας; Αρχέγονες μνήμες. Ποιο εκστατικό όραμα από το παρελθόν συνεπήρε τους Καστρινούς";
 
Η σειρά των ομιλιών διοργανώνεται από την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Για το στόχο τους, οι διοργανωτές αναφέρουν τα εξής: "Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό  χαρακτήρα και  άγνωστες  ή ξεχασμένες στιγμές της που θα μας αφηγηθούν γνώστες της μικροϊστορίας της.
 
Οι διαλέξεις αυτές απευθύνονται στο κοινό του Ηρακλείου και ιδίως στους νέους ανθρώπους με στόχο να γνωρίσουμε, να διδαχτούμε και να εμπνευστούμε από αυτές".
  
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία της Βικελαίας: Στέφανος Ραπάνης - Αll rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλά και χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.