Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήρθαν από 40 χώρες για να φέρουν στο Ηράκλειο... την ειρήνη!

Η ετήσια συνάντηση των Κέντρων Ειρήνης Sri Chinmoy (Peace Centres Sri Chinmoy) πραγματοποιείται στο Ηράκλειο. Τα μέλη των Κέντρων Ειρήνης ξεπερνούν τα 5.000 παγκοσμίως και επιδεικνύουν αξιόλογη δράση, οργανώνοντας αθλητικά δρώμενα, σεμινάρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και πολλά πολιτιστικά δρώμενα με κοινό παράγοντα την προώθηση της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Κάθε χρόνο, κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, πραγματοποιείται η ετήσια συνάντηση των μελών τους, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αυστραλία, Ασία).

Η συνάντηση του 2020 διεξάγεται στην πόλη του Ηρακλείου, 7 με 18 Ιανουαρίου. Πάνω από 200 άτομα συμμετέχουν! Τα άτομα αυτά καλωσόρισε την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου η κ. Αριστέα Πλεύρη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και εθελοντισμού στην ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τους δόθηκαν συμβολικά δώρα και τους έγινε ξενάγηση, μέσα από την οποία γνώρισαν καλύτερα την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες, που προέρχονται από 40 διαφορετικές χώρες (όπως Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Φιλανδία, Νορβηγία, Τσεχία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Κροατία, Πολωνία, Τουρκία, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν, Ισραήλ, Αμερική, Καναδά, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, Κουβά, Γουατεμάλα κ.α), τραγούδησαν τραγούδια υπέρ της Ειρήνης και άναψαν συμβολικά τη Δάδα της Ειρήνης που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Συναυλία του Ross Daly την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

Όπως προαναφέρθηκε, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ειρήνης Sri Chinmoy, διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ανάμεσα σ' αυτές, είναι η συναυλία του Ross Daly, που θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στην αίθουσα "Μανόλης Καρέλλης" (2ος όροφος, δημοτικού κτιρίου Ανδρόγεω, στο κέντρο του Ηρακλείου).

Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Εκκλησιαστική μουσική την Κυριακή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Στο ίδιο πλαίσιο έχουν προηγηθεί μουσική συναυλία με το συγκρότημα Blue Flower το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, ενώ για την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η εμφάνιση χορωδίας εκκλησιαστικής μουσικής Oneness-Dream acapella.

Η χορωδία αποτελείται από 14 μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες - Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Σκωτία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Κολομβία και θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Sri Chinmoy που έχει συνθέσει περισσότερα από 22.000 και έχουν παρουσιαστεί σε εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μοναδικές μελωδίες που θα μας ταξιδέψουν σε ένα αρμονικό πάντρεμα διαφορετικών πνευματικών παραδόσεων.

Η λαμπαδηδρομία Peace Run...

Εν αναμονή της έγκρισης του Δήμου Ηρακλείου και σε περίπτωση που καταστεί εφικτό, προγραμματίζεται Λαμπαδηδρομία Ειρήνης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η Λαμπαδηδρομία Peace Run ιδρύθηκε το 1987 από τον Φιλόσοφο της Ειρήνης Sri Chinmoy και έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε 150 χώρες και οι διεθνείς ομάδες δρομέων έχουν διανύσει περισσότερα από 700.000 χιλιόμετρα. Το Peace Run International είναι μια παγκόσμια Λαμπαδηδρομία που επιχειρεί να προωθήσει την Ειρήνη, τη διεθνή φιλία και να δείξει τον τρόπο για έναν πραγματικό κόσμο ενότητας.

Τι είναι τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy

Τα Κέντρα Ειρήνης Sri Chinmoy έχουν δημιουργηθεί παγκοσμίως σε πάνω από 60 χώρες ώστε να προωθήσουν την Ειρήνη, τον Πολιτισμό, και τον Αθλητισμό ως συνέχεια του έργου του Sri Chinmoy (1931-2007), που υπήρξε αξιόλογος συγγραφέας, ποιητής, μουσικός, ζωγράφος, αθλητής, καθώς και δάσκαλος του διαλογισμού. Πεποίθηση του ήταν ότι η μεταμόρφωση της ανθρωπότητας και η επίτευξη της Ειρήνης θα πραγματοποιηθούν μόνο χάρη στη συμφιλίωση του πνεύματος με την ύλη και είχε αναπτύξει επί σειρά ετών απαράμιλλη πνευματική, καλλιτεχνική και αθλητική δραστηριότητα ιδρύοντας τους οργανισμούς SriChinmoy Marathon Team και Peace Run.

Υπήρξε σεβαστή και αγαπητή προσωπικότητα σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογους φίλους όπως ο Nelson Mandela, Μητέρα Teresa, Mikhail Gorbachev, Πάπας John Paul II, Πάπας Paul VI, Dr. Davidson Hepburn (Πρόεδρος της 35th Γενικής Συνέλευσης της UNESCO), Carl Lewis, Muhammad Ali και πολλούς άλλους.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Από την υποδοχή των μελών των Κέντρων Ειρήνης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου...