Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα δεκάχρονα των δημοσιογράφων και τα γενέθλια επί της σκηνής!

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε ο πρώτος κύκλος παρουσιάσεων της νέας παράστασης των δημοσιογράφων του Ηρακλείου με τίτλο: «10 στα 10». Η παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου σε έναν κατάμεστο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου και οι πρωταγωνιστές της κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα του κοινού, κάνοντάς το να γελάσει, να χαρεί, να προβληματιστεί...

Όλα αυτά με μονόπρακτα έργα κορυφαίων δημιουργών, όπως – μεταξύ άλλων – η Φράνκα Ράμε και ο Ντάριο Φο, ο Τενεσί Ουίλιαμς, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ και ο Μάριος Ποντίκας. Η τελευταία παράσταση συνέπιψε χρονικά με τα δέκατα γενέθλια της Θεατρικής Ομάδας Δημοσιογράφων της ΕΣΗΕΠΗΝ που γιορτάστηκαν με τούρτα επί της σκηνής και πίτσα πάρτυ μετά που έπεσε η αυλαία.

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας των δημοσιογράφων ευχαρίστησαν δημόσια τον κ. Αντωνάκη, η σκηνοθεσία του οποίου "προσεγγίζει με πολύ φως κάθε μία από τις ιστορίες που παρουσιάζονται στην παράσταση, ακουμπώντας με μια πιο αισιόδοξη ματιά αρκετά δύσκολες καταστάσεις της καθημερινότητας".

Για 5η κατά σειρά ημέρα οι θεατές προσέφεραν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας για τα κοινωνικά παντοπωλεία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου. Εκατοντάδες τσάντες τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, προκειμένου να βοηθηθούν οι λιγότερο τυχεροί συμπολίτες μας.

Η επετειακή παράσταση θα ανέβει ξανά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2018 στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου, ενώ -όπως ανέφερε η Κατερίνα Μηναδάκη- οι δημοσιογράφοι είναι ανοιχτοί σε προτάσεις Δήμων για εμφάνιση της Θεατρικής Ομάδας της ΕΣΗΕΠΗΝ στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους εκδηλώσεων.

Παρουσιάστηκαν με σειρά εμφάνισης

Αντιγόνη Καμπάνη: «Το ξύπνημα», Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο.

Κατερίνα Παντινάκη – Γιώργος Παπαδάκης: «Προς κατεδάφιση», Τένεσι Ουίλιαμς.

Χάρης Λεοντάκης: «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού», Άντον Τσέχωφ.

Ελένη Βακεθιανάκη: «Η Εβραία», Μπέρλοτ Μπρέχτ.

Ιορδάνης Δημητριάδης – Γιώργος Παπαδάκης – Ειρήνη Τσάκα – Αντώνης Παντινάκης: «Εσωτερικές ειδήσεις» (Απόσπασμα), Μάριος Ποντίκας.

Αντώνης Παντινάκης – Ειρήνη Τσάκα: «Εσωτερικές Ειδήσεις» (Απόσπασμα), Μάριος Ποντίκας.

Κατερίνα Μηναδάκη: «Μαμά – Φρικιό», Ντάριο Φο.

Σημειώνεται ότι οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, με σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ να επιμελούνται τις κομμώσεις και το μακιγιάζ των πρωταγωνιστών.

www.voltarakia.gr

Ακολουθούν φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Gallery