Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βολταράκι με το Γιάννη Γιοκαρίνη στα ωραία μας νιάτα!

Είχαμε να βγούμε πολύ καιρό... Αλλά αυτός δεν ήταν ο λόγος για τον οποίο ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ τη βραδιά με το Γιάννη Γιοκαρίνη και το Γιάννη Μηλιώκα στον ωραίο χώρο του κλαμπ Bofor στο Ηράκλειο την 21η Απριλίου του σωτήριου έτους 2018.

Τον αγαπημένο μας Γιάννη Γιοκαρίνη τον είχαμε δει τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2016 στο κηποθέατρο "Καζαντζάκης" στο πλαίσιο μουσικής βραδιάς, στην οποία συμμετείχαν επίσης οι Ζιώγαλας, Μηλιώκας και Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ. Μας είχε κάνει εντύπωση τότε, πως -ενώ οι υπόλοιποι τρεις καλλιτέχνες ανεβοκατέβαιναν στη σκηνή, ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος- ο Γιοκαρίνης έπαιζε συνεχώς από την ώρα που άρχισε, μέχρι την ώρα που έληξε η συναυλία!

Το γεγονός αυτό, συν το πάθος με το οποίο έπαιζε, μας έκανε να βγάλουμε το συμπέρασμα πως ο Γιάννης Γιοκαρίνης δεν είναι ο καλλιτέχνης που κάνει "αρπαχτές" στην επαρχία για οικονομικούς λόγους. Ο άνθρωπος πληρώνεται βέβαια, καθώς έχει να θρέψει γυναίκα και παιδί, αλλά δεν παίζει για να τα 'κονομήσει. Παίζει επειδή γουστάρει! Επειδή χαίρεται να είναι στη σκηνή και να μας βλέπει να περνάμε καλά!

Δύο χρόνια μετά, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, μας έδωσε ακριβώς την ίδια εικόνα κατά την εμφάνισή του στο κλαμπ Bofor. Ήταν εκεί και μας περίμενε... Ίδιος, όπως πάντα. Ο άνθρωπος που νοιώθεις πως δε θα σε προδώσει ποτέ. Πως δεν αλλάζει επειδή απλά αλλάζουν οι καιροί... Ήταν εκεί και μας περίμενε μαζί με τα σόλο που (πια) δεν τον αποφεύγαν και το Γιάννη Μηλιώκα στο πλάι του. Έδωσε μια παράσταση εκπληκτική με όλες τις γνωστές του επιτυχίες, αλλά και μερικές δανεικές!

Αρχή με Τσικαμπουμ!

Η βραδιά δε θα μπορούσε παρά να ξεκινήσει με το αγαπημένο "Τσικαμπούμ", το οποίο κανείς δε δυσαρεστήθηκε που επαναλήφθηκε στο δεύτερο μέρος του προγράμματος.

Συνεχίζουμε: "Να δεις που κάποτε, θα μας πούνε και μα..κες, να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς"... Βουλωμένο γράμμα διάβαζε όποιος είχε εμπνευστεί τους συγκεκριμένους στίχους τόσα χρόνια πριν!

Το "ένα βλαμμένο" ο Μηλιώκας το αφιέρωσε σε πρώην πρωθυπουργό, ενώ το "Reggae kai lakerde" έδωσε την ευκαιρία σε όλους να θυμηθούμε τον αγαπημένο μας Σάκη Μπουλά. Ο Γιοκαρίνης μας θύμισε πως είχε γράψει τη μουσική ο ίδιος και τους στίχους ο Σάκης, ενώ αμέσως μετά άρχισε όλο το μαγαζί να κουνιέται ρυθμικά και να τραγουδά: "Αλλάξανε τα γούστα σου και μπέρδεψες τα μπούτια σου και φέρεσαι αλλόκοτα και παρατάς τον Κόκοτα"!

Το σούπερ χιτ των νεανικών μας χρόνων χρειάστηκε 2-3 λεπτά για να γραφτεί, όπως μας ενημέρωσε ο δημιουργός του από τη σκηνή.

Όταν το αρνητικό, γίνεται... θετικό!

Είχε έρθει η σειρά του "Ποιμενικού ροκ" και του "Γκρέκο Μασκαρά", πριν ο Γιάννης Μηλιώκας προχωρήσει σε μια αποκάλυψη: Το κοσμαγάπητο τραγούδι του "Για το καλό μου" είναι βιωματικό. Όπως είπε πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, όμως, του βγήκε σε καλό, αφού προέκυψε αυτό το τραγούδι που απογείωσε την καριέρα του! Πεποίθησή του είναι, ανέφερε, πως "ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" και κάπως έτσι καταλάβαμε γιατί το συγκεκριμένο είναι το τραγούδι που λέει καλύτερα απ' όλα στις ζωντανές του εμφανίσεις...

Μια νέα σύνθεση του Γιοκαρίνη είχε σειρά... "Ψάχνω για δουλειά, όμως, τίποτα δε βρίσκω, κι είμαι με αγχολυτικά"...

Και μετά τα... "δανεικά": Σιδηρόπουλος, Rolling Stones, Suzy Blue... O "Νοσταλγός του Rock 'n' Roll" ήρθε για να μας κάνει να νοσταλγήσουμε τα νιάτα μας και τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαϊδόνη ήρθαν για να μας κάνουν να νοσταλγήσουμε τον αγαπημένο τραγουδοποιό.

Η μπαλάντα για το γιό του Γιοκαρίνη

Ακολούθησε το "Ροζ" που ήταν ωραιότατο ακόμα και χωρίς γυναικεία φωνή και το "Δεν είμαστε καλά" που μας έκανε να ξεφαντώσουμε για τα καλά! Μπαλαντούλα τρυφερή μας είχε ο Γιοκαρίνης για μετά: Την έγραψε, όπως είπε, όταν γεννήθηκε ο γιός του, ο Ιάκωβος...

Έπιασε να τραγουδά το "Κιθαρίστας ή ντράμερ", ενώ οι παραγγελιές για την "Ευλαμπία" πολλαπλασιαζόταν... "Θα την παίξουμε την Ευλαμπία", καθησυχάζει το κοινό ο Γιάννης: "Και να θέλω να την αφήσω εγώ, δεν με αφήνει αυτή"!

Το κοινωνικό μήνυμα της βραδιάς

Κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα για το κοινωνικό μήνυμα της βραδιάς από το Γιάννη Μηλιώκα: "Ζώνες, ζώνες, ζώνες". Εννοούσε να φοράμε ζώνες όταν οδηγούμε, γιατί αν κι εκείνος δε φορούσε πλέον δε θα ήταν μαζί μας μετά από ένα σοβαρό τροχαίο που είχε. Μας τραγούδησε μάλιστα κι ένα τραγούδι που είχε γράψει μετά από το τροχαίο αυτό.

Επιτέλους, ήρθε η Ευλαμπία!

Το ταξίδι στα ωραία μας νεανικά χρόνια συνεχίστηκε με "Δεν ξαναβόσκω άλλες βουβάλες", το οποίο έδεσε αριστοτεχνικά με το "Smoke on the water" και το "Cocaine". Άγνωστο πως, αλλά εξίσου αριστοτεχνικά παρείσφρησε στο πρόγραμμα ο Τσιτσάνης και ο Βαμβακάρης, πριν έρθει η πολυαναμενόμενη ώρα της Ευλαμπίας!

Το κοινό μέσα στο Βofor είναι όλο όρθιο, χορεύει και τραγουδά, ο Γιοκαρίνης πάει να κλείσει το πρόγραμμα μα δεν του κάνει η καρδιά και έχουμε τη χαρά να ακούμε το "Μπανάκι Μανάκι" του Μπουλά!

Να είστε καλά παιδιά! Πάντα να ανταμώνουμε και να περνάμε καλά!

www.voltarakia.gr