Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρελό κέφι και λουλουδοπόλεμος στα Μάλια (φωτορεπορτάζ)

Ένα πραγματικά αλλιώτικο καρναβάλι, ήταν το Μμμ...αλλιώτικο, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 3 το μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο των Μαλλίων. Μικροί και μεγάλοι παρέλασαν με κέφι, ενώ οι "Τζιπάδες" έραιναν με γαρύφαλλα καρναβαλιστές και θεατές.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η διαδρομή του καρναβαλιού είχε μετατραπεί σε ανθοκήπιο που θα ζήλευε η μεγαλύτερη αθηναϊκή πίστα. Ο κόσμος ενθουσιασμένος άρπαζε τα γαρύφαλλα στον αέρα και τα πετούσε πίσω στους καρναβαλιστές μαζί με πολύχρωμες σερπαντίνες και κομφετί.

Το Μμμ...αλλιώτικο Καρναβάλι με παρουσιαστή το Σωτήρη Καλυβάτση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλες οι ομάδες είχαν άρματα φοβερά, εντυπωσιακά και ευφάνταστα. Σκερτσόζες σπανιόλες, πολύχρωμοι παπαγάλοι, κεφάτοι ινδιάνοι, ήρωες τους Disney, οι πανούργοι Ντάλτονς και άλλοι πολλοί χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι τελικής πτώσεως, παρασύροντας τους θεατές που είχαν καταφτάσει από όλες τις γύρω περιοχές για να τους απολαύσουν.

Το καρναβάλι "άνοιξαν" κλόουνς και ξυλοπόδαροι που έκαναν ένα ωραίο χορευτικό σόου, άλλοι με φωτιές και άλλοι άνευ. Στο ενδιάμεσο της καρναβαλικής παρέλασης οι Βραζιλιάνες χορεύτριες λικνίζονταν σε ρυθμούς σάλσα, ενώ ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των Ολλανδών μόνιμων κατοίκων των Μαλλίων: Παρέλασαν με δική τους ομάδα και άρμα, με πρωταγωνιστές τις τουλίπες, το πορτοκαλί χρώμα, μια αγελάδα και τι άλλο; Τη μικρή Ολλανδέζα!

Ηχηρή ήταν η παρουσία της ομάδας του Σισίου, τα μέλη της οποίας σε ρυθμούς... γηπεδικούς φώναζαν Σίσι-Σίσι σ' όλη τη διαδρομή. Στο ενδιάμεσο μοίραζαν και φυλάδια με τα οποία καλούσαν τον κόσμο να κάνει την Καθαρή Δευτέρα κούλουμα μαζί τους στο λιμάνι του Σισίου.

Ο Δεινόσαυρος Dino – Dino μαγνήτισε τα βλέμματα τόσο με την παρουσία του, όσο και τις χορευτικές του ικανότητες...

Το καλύτερο απ' όλα, όμως ήταν πως όλα αυτά τα ωραία μπορούσε να τα απολαύσει όποιος ήθελε και... καθιστός, στα τραπεζοκαθίσματα που είχαν αναπτυχθεί σε τμήμα των πεζοδρομίων από τα καταστήματα μαζικής εστίασης της περιοχής!

Οι φίλοι μας από το Μοχό έδωσαν το παρόν με τα σουβλάκια τους που ψήνονταν επί τόπου πάνω στο άρμα τους, ενώ μέλη τους μούζωναν τους θεατές με φελλούς, θυμίζοντας μας την ωραία βραδιά που περάσαμε τη μέρα της εκδήλωσης "Ξινόχοντρος και Μουζουδιά" (λεπτομέρειες στο http://www.voltarakia.gr/pigame-ki-itan-oraia/item/2344-voyliakse-i-plateia-tou-moxoy-fotoreportaz)

Και του χρόνου με υγεία!

www.voltarakia.gr

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Gallery