Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζευγάρι απολαυστικό... ορθάνοιχτο!

Μια ωραία παράσταση με δύο ταλαντούχους νέους ηθοποιούς απολαύσαμε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο. Επρόκειτο για την παράσταση: "Ζευγάρι ανοιχτό, σχεδόν ορθάνοιχτο" του Ντάριο Φο, που μας έκανε να γελάσουμε και να προβληματιστούμε.

Ο σύγχρονος, καπιταλιστικός τρόπος ζωής, έχει διαφθείρει σε τέτοιο σημείο τον άνθρωπο, που στο βωμό της ατομικής προστασίας και βολής έχουν θυσιαστεί βασικές αξίες, όπως αυτή της συμβίωσης και της συντροφικότητας. Αξίες θεμελιώδεις για τη δόμηση μιας υγιούς κοινωνίας.

Η Γεωργία Γαλλιάκη και ο Βασίλης Ξενικάκης υποδύονται ένα ζευγάρι παντρεμένο για χρόνια. Ο σύζυγος θέλει να τσιλιμπουρδίζει ελεύθερα και βάζει τη σύζυγο στη διαδικασία μιας... ανοιχτής σχέσης, στο πλαίσιο της οποίας θα μπορούν και οι δύο να έχουν άλλους συντρόφους. Το πρότζεκτ "ανοιχτό ζευγάρι" δουλεύει άψογα όσο μπορεί και τσιλιμπουρδίζει ελεύθερα μόνο ο σύζυγος. Όταν, όμως, πάει να το κάνει και η σύζυγος, ο θεατής έχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσει το δόγμα του "τα καλά και συμφέροντα"...

Ο Ντάριο Φο και η Φράνκα Ράμε με το έργο αυτό είναι σαν να κάνουν ακτινογραφία στα δύο φύλα, προκειμένου να ανακαλύψουν τις βαθύτερες ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά τους. Τα αποτελέσματα μάς τα παρουσιάζουν με αξιοσημείωτη ευκρίνεια, αντικειμενικότητα, ειλικρίνεια και πολύ πολύ χιούμορ.

Μια τελευταία παράσταση στο Ηράκλειο

Η παράσταση ανεβαίνει στο Θέατρο Κρήτης (Καπετάv Χαραλάμπη 1, όπισθεv ΟΤΕ) από το θίασο Έξη που δημιουργήθηκε το 2013, από ένα πυρήνα νέων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν απόφοιτοι της Σχολής του Τάσου Χαλκιά. Μετά την επιτυχημένη συνεργασία με το δημοτικό θέατρο Μυλοποτάμου, βρίσκεται σε εξέλιξη περιοδεία στην Κρήτη. Ήδη έχουν δοθεί τέσσερις παραστάσεις στο Ηράκλειο (1, 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου) και υπολείπεται μια τελευταία, η οποία έχει προγραμματιστεί για την τελευταία Παρασκευή του χρόνου. Την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017.

Εισιτήριο 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ Τηλέφωνο κρατήσεων: 6981967496

Συντελεστές: Η παράσταση είναι βασισμένη στο έργο «Coppia aperta, quasi spalancata» του Ντάριο Φο και της Φράνκα Ράμε. Η Χριστίνα Στυλιαρά και ο Νίκος Βεργάκης μετέφρασαν το κείμενο και ο Χαρίδημος Ξενικάκης το επιμελήθηκε φιλολογικά. Την ηχητική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Χρύσα Μπαγιαρτάκη και τον φωτισμό ο Μπάμπης Φοδελιανάκης, που είναι και ο γενικός «μαστροχαλαστής» της ομάδας! Μέγας χορηγός θετικής ενέργειας είναι η Άννα Σταφυλάκη. Η Γεωργία Γαλλιάκη και ο Βασίλης Ξενικάκης διασκευάζουν το έργο, παίζουν, σκηνοθετούν, κατασκευάζουν σκηνικά, επιλέγουν κοστούμια, μουσική, φωτισμό και αναλαμβάνουν... γενικά καθήκοντα!

Πρόκειται με το νέο έτος να ακολουθήσουν νέες παραστάσεις σε Ρέθυμνο και Ιεράπετρα.

www.voltarakia.gr

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Gallery