Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλές γιορτές με ρακόμελο και μηλόπιτες!

Ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου "Ρέα" βρέθηκε το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Ελευθερίας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους όσους δεν ξέρουν για το Οροπέδιο να το γνωρίσουν και σε όσους ήδη έχουν αγαπήσει το Λασίθι να το θυμηθούν, μέσω γευσιγνωσίας μηλόπιτας!

Προσφέρθηκαν μηλόπιτες φτιαγμένες με μήλα Οροπεδίου Λασιθίου! Αλλά και όσοι δεν πρόλαβαν ή δεν τους αρέσουν τα γλυκά (ναι, ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τραγανά μήλα από το Οροπέδιο. Προσφερόταν επίσης ζεστό ρακόμελο, αλλά και καρύδια αφράτα.

Ωραία καρύδια! Από μέσα κάτασπρα, με καρπό πεντανόστιμο, αλλά και με τσόφλι τόσο τραγανό που έσπαγε με το χέρι. Πήραμε μερικά, με την ελπίδα πως θα κάνουμε φυτώρια!

Μαζί με τις "Ρέες" του Οροπεδίου ήταν και η Έφορος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων και Υπεύθυνη Διοργάνωσης Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας Λένα Ηγουμενάκη, η οποία ετοιμάζεται πυρετωδώς για το επόμενο φοβερό (6ο κατά σειρά) φεστιβάλ που θα γίνει το Μάρτιο στο Ηράκλειο.

Ανταλλάξαμε συνταγές, ήπιαμε ρακόμελο, φάγαμε μήλα και καρύδια, ενώ μας κρατούσε συντροφιά από την κεντρική σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου η Σύλια Καραγιαννη και ο Ν. Καραμανωλάκης με ένα ωραίο πρόγραμμα σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Gallery