Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψάρι... αντικριστό στου Τερζάκη!

Χρόνια τώρα το αρνί το αντικριστό το τιμούσαμε δεόντως! Για ψάρι αντικριστό, όμως, δεν είχαμε ακούσει... Και ήταν λογικό, αφού δεν υπήρχε! Πλέον, όμως, υπάρχει: Το έφερε πρώτος στην Ελλάδα ο "Τερζάκης", ο ιδιοκτήτης του γνωστού ουζερί που χρόνια τώρα αποτελεί στέκι των καλοφαγάδων του Ηρακλείου.

Το δοκιμάσαμε την περασμένη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και πραγματικά δεν το περιμέναμε να είναι τόσο καλό! Καθώς, ξεκινήσαμε με γκουρμέ ορεκτικά και πρώτα πιάτα από αυτά που γνωρίζουμε και αγαπάμε, όταν ήρθε η ώρα για το κυρίως πιάτο του αντικριστού, ήμασταν ήδη χορτάτοι!

Παρόλα αυτά βρήκαμε χώρο και βάλαμε σχεδόν μια ολόκληρη τσιπούρα! Δοκιμάσαμε και το σκουμπρί, αλλά μέχρι εκεί! Θα πάμε άλλη φορά για να δοκιμάσουμε το λαβράκι, το σολομό και τον κολιό.

Αυτά τα πέντε είδη ψαριών ψήνονται αντικριστά στου Τερζάκη: Ψάρια λιπαρά, πλούσια σε Ω3 και με τιμές... από μόλις 12 ευρώ τα 2 άτομα! Ένα πιάτο νόστιμο, υγιεινό αλλά και οικονομικό που αξίζει να γευτούμε!

Πως προέκυψε η ιδέα...

Ρωτήσαμε τον ιδιοκτήτη του ουζερί, τον κ. Τερζάκη πως του ήρθε η συγκεκριμένη ιδέα... Όπως μας είπε, είχε παλιά ένα μάγειρα που το 1991 αρρώστησε και πήγε στη Γερμανία για θεραπεία. Εκεί το αντικριστό ψάρι δεν είναι ένα άγνωστο πιάτο. Το είδε και το "σφύριξε" στον κ. Τερζάκη, με τον οποίο είχαν διατηρήσει επαφές.

Η ιδέα του άρεσε και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή. Ο εξοπλισμός έγινε ειδική παραγγελία και κατασκευάστηκε, με βάση τις φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί σε αντίστοιχα καταστήματα του εξωτερικού.

Το Ουζερί του Τερζάκη ήταν ένα ήδη επιτυχημένο κατάστημα εστίασης. Γιατί να θέλει ο ιδιοκτήτης του να το εξελίξει; "Νερό που μένει στάσιμο, βουρκιάζει", μας απάντησε!

Τα εκλεκτά πρώτα...

Με βάση αυτή τη φιλοσοφία εκτός από τα γνωστά ωραία ριζότα, τα πυργάκια των ψητών λαχανικών και των μυδιών των αχνιστών, δοκιμάσαμε και δύο σούπερ γκουρμέ ορεκτικά: α) Σπιτικό παστελάκι με μους ροκφόρ και β) φωλιές παρμεζάνας με μους παντζαριού και μπαλάκι τυριού και ξηρών καρπών.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφίες: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services

Gallery