Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν...

Με μια ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν έκαναν την Κυριακή τους ν' αξίζει! Ο λόγος για τους συμμετέχοντες στην εκδρομή που διοργάνωσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη. Η ξενάγηση προσφέρθηκε εθελοντικά από την κ. Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη, ξεναγό - συγγραφέα και ήταν η ολοκλήρωση μιας ολόκληρης ενότητας γνώσης, που ξεκίνησε με σχετικές ομιλίες στο 13ο γυμνάσιο.

Η ξενάγηση της Κυριακής ξεκίνησε από το ιερό κορυφής στα Ανεμόσπηλια. Οι συμμετέχοντες "συνάντησαν" τους μακρινούς μας πρόγονους στο τριμερές ιερό στους πρόποδες τους Γιούχτα. Τους "είδαν" να θυσιάζουν στην προσπάθειά τους να κατευνάσουν το μένος των θεών...

Στη συνέχεια, κατηφόρισαν κατευθυνόμενοι προς το Βαθύπετρο, δοκιμάζοντας μια άλλη εμπειρία σε ένα χώρο που είχε έντονα τα σημάδια της δραστηριότητας των κατοίκων του. Τα ευρήματα των θέσεων αυτών που εκτίθενται στο Μουσείο των Αρχανών ολοκλήρωσαν την εικόνα της τόσο ενδιαφέρουσας ξενάγησης.

Για τους αρχαιολογικούς χώρους Φουρνί και Μινωϊκό Ανάκτορο Αρχανών που ήταν κλειστοί, η κ. Σφακάκη υποσχέθηκε να οριστεί νέα ημερομηνία ξενάγησης στο προσεχές μέλλον. Μετά τις ξεναγήσεις οι συμμετέχοντες στην εκδρομή είχαν ελεύθερο χρόνο στις Αρχάνες για περιήγηση, καφέ ή και γεύμα.

www.voltarakia.gr