Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλισαν δέντρο από πιθάρια στο Θραψανό!

Στην Κρήτη, στο χωριό των αγγειοπλαστών, στόλισαν δέντρο από... πιθάρια!

Όποιος επισκεφτεί το Θραψανό κατά τις τελευταίες γιορτινές ημέρες του 2023, εκτός από το πρωτότυπο αυτό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, θα δει επίσης στους δρόμους στολισμένα πήλινα φωτιστικά.
 
Τέλος, θα δει άστρο φωτεινό στο σχολείο του χωριού, το οποίο τοποθετήθηκε στο λαβωμένο από το σεισμό διδακτήριο, ώστε "να μη σβήσει η ελπίδα επαναλειτουργίας του".
 
Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Θραψανού διαβάζουμε: "Στο Θραψανο φέτος τιμώντας την παράδοση της αγγειοπλαστικης τέχνης και την εγγραφή της στο ευρετήριο της Αυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας στολισαμε ένα συμβολικό δέντρο από πιθάρια και τους δρόμους με πήλινα φωτιστικό που έφτιαξαν οι αγγειοπλαστες μας. Αλλά και στο πληγωμένο από τον σεισμό σχολείο τοποθετήθηκε ένα αστέρι για να μην σβήσει η ελπίδα για την επαναλειτουργία του".
 
www.voltarakia.gr
 
Κολάζ φωτογραφιών από το στολισμένο χωριό.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα Χριστούγεννα, τα πιθάρια και τα καλά νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.