Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μοιρολογίστρα... στο καρότσι!

Έσπασε το πόδι της πέφτοντας από τις σκάλες, όμως, αυτό δεν εμπόδισε την "επαγγελματία μοιρολογίστρα" του "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" Σοφία Μουτίδου να συνεχίσει την περιοδεία του έργου ανά την Ελλάδα. Η ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από το ρόλο της δασκάλας στο "Καφέ της Χαράς" εμφανίστηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του ανοιχτού θεάτρου του Τεχνόπολις στο Ηράκλειο, πάνω σε καρότσι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Οι περισσότεροι θεατές απόρησαν. Δεν ήξεραν αν ήταν κάτι που προέβλεπε ο ρόλος της ως μοιρολογίστρας στην παράσταση ή αν η αγαπημένη ηθοποιός είχε πραγματικό πρόβλημα. Τελικά, όπως μάθαμε εκ των υστέρων το πρόβλημα ήταν πραγματικό. Η Σοφία Μουτίδου είχε ένα ατύχημα στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στα Ιωάννινα. Γλίστρησε, όπως δήλωσε, στις σκάλες "γιατί θεώρησαν ότι πρέπει να πλύνουν τις σκάλες με λάστιχο στις 10 το πρωί, την ώρα που σερβίρονταν το πρωινό. Έσπασα τον αστράγαλο μου σε δύο σημεία, κόπηκε ένας σύνδεσμος ανάμεσα σε περόνη και κνήμη και μια εξάρθρωση. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να μπω στο χειρουργείο».

Οι προαναφερόμενες δηλώσεις έγιναν μετά το χειρουργείο, οπότε και η Σοφία Μουτίδου είχε αναφέρει πως επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά για το ατύχημά της, ενώ είχε προαναγγείλει πως θα συνεχίσει να συμμετέχει στην παράσταση "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" με τη βοήθεια αναπηρικού καροτσιού, το οποίο έσπευσε να προμηθευτεί ο Αλέξανδρος Ρήγας. Ο ίδιος έσπευσε να προσαρμόσει και το ρόλο της...

Ο Αλέξανδρος Ρήγας είναι σκηνοθέτης της παράστασης που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού χάρη στις εναλλαγές στη διανομή των ρόλων, αλλά και στις νέες προσθήκες - τροποποιήσεις των κειμένων. Μαζί με το Δημήτρη Αποστόλου έχουν γράψει το έργο που εδώ και 9 χρόνια έχει χαρίσει γέλιο άφθονο. Έτσι χάρισε και στο Τεχνόπολις το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Χαϊκάλης δεν εμφανίστηκε ποτέ...

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού μέχρι και ηλικιωμένοι, απόλαυσαν την παράσταση, στην οποία τελικά... δεν πρωταγωνιστεί ο Παύλος Χαϊκάλης, όπως φαίνεται στην αφίσα. Τη θέση του ως μπαμπά στο έργο είχε πάρει ο Τάσος Παλαντζίδης, γνωστός από το ρόλο του ως «Σκαραβαίος» στους ανεπανάληπτους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» του Λαζόπουλου. Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, ωστόσο, ήταν στις επάλξεις: Η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μπέσυ Μάλφα, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, η Παρθένα Χοροζίδου, ο Πρόδρομος Τοσουνίδης, η Κωνσταντία Χριστοφορίδου, ο Νίκος Πολυδερόπουλος (ο Μύρος του «Μπρούσκο»), ο Θωμάς Πανδής, ο Θανάσης Τούμπουλης.

Οι παραστάσεις του έργου "Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" συνεχίζονται στην Κρήτη ως εξής:

* Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 21.00, Ηράκλειο Τεχνόπολις.
* Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 21.15, Χανιά Θέατρο Ανατολικής Τάφρου.
* Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 21.15, Ρέθυμνο, Φορτέτζα.
* Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 21.15 Αρκαλοχώρι, Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.
* Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 21.15 Άγιος Νικόλαος, πλαζ ΕΟΤ.

Εισιτήρια από 12 ευρώ.

www.voltarakia.gr

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες...

Gallery