Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο στόχος των 1.000 «καρδιών» επιτεύχθηκε! 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για τον  εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στη Λότζια στις 5 Δεκεμβρίου 2023.

Συγκεκριμένα στη Λότζια διοργανώθηκε ανοιχτή μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο: "Στείλτε το δικό σας μήνυμα αγάπης" για τη στήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».  Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, έδειξαν την αγάπη τους, στολίζοντας το Δέντρο της Αγάπης του Δήμου Ηρακλείου. 
 
Ο στόχος της διάθεσης 1.000 «καρδιών» επιτεύχθηκε! Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες της Δομής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που διατηρεί ο Σύλλογος.
 
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος αφού εξήρε την αξία του εθελοντισμού, προέτρεψε τον κόσμο να γνωρίσει και να στηρίξει το έργο της «Ηλιαχτίδας». 
 
Συμμετείχαν ενεργά η Φιλαρµονική του Δήµου Ηρακλείου, η Χορωδία Ωδείου ΚΡΗΤΗΣ,  η Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το Έντεχνο Ωδείο (τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού), η Μπαντίνα Μουσικών Σχολών Χάρης Σαρρής, η ηθοποιός Αμαλία Ζαργιανάκη Δραμουντάνη, το Μουσικό Σχήµα Βαγγελιώ Φασουλάκη & Νίκος Βογιατζάκης, το Μουσικό Συγκρότηµα (Λαϊκό – Ρεµπέτικο) του Γιάννη Παξιμαδάκη, το Μουσικό Κρητικό Συγκρότηµα του Βασίλη Σταυρακάκη, το Μουσικό Συγκρότηµα του Μάνου Παπαδάκη και το Μουσικό & Χορευτικό Συγκρότηµα του Θανάση Μαυρόκωστα. 
 
Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε επίσης με μεγάλη συμμετοχή, εσπερίδα με θέμα: «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!» η οποία ήταν αφιερωμένη στη Δωρεά Μυελού των Οστών και Συμπαγών Οργάνων Σώματος.  
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου, του Αντώνη και  της Έμμας και στην αναγνώριση της προσφοράς των οικογενειών τους στη δωρεά οργάνων. 
 
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Δέσποινα Ι. Συγγελάκη έδωσε το παρών στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού. Όπως είπε: «Η αγάπη προς το συνάνθρωπο είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Εθελοντισμός χωρίς αγάπη και προσφορά δεν υπάρχει. Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών με νεοπλασία και διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος ως την υπέρτατη πράξη εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο».
 
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία "Η Ηλιαχτίδα" Μαρία Ευστρατίου ευχαρίστηκε το Δήμο Ηρακλείου για τη διοργάνωση, καθώς επίσης και όλους όσους συμμετείχαν. Όπως είπε: "Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους χορηγούς και τους  καλλιτέχνες, τα μουσικά σχήματα, τα ωδεία και τις μουσικές σχολές που ήταν μαζί μας και μας διασκέδασαν καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους για μια ακόμη φορά. 
 
Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευγνώμονες για την ανταπόκριση του κόσμου. Δράσεις τέτοιου χαρακτήρα, οι οποίες αγκαλιάζονται από την κοινωνία των πολιτών, ενισχύουν και ταυτόχρονα διαδίδουν το μήνυμα του εθελοντισμού. Ο στόχος της εκδήλωσης επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι 1000 καρδιές εξαντλήθηκαν και το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχίζεται για ολόκληρο τον Δεκέμβριο. Τα έσοδα συνολικά  θα διατεθούν  για τις ανάγκες της Δομής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που διατηρεί ο Σύλλογος.
 
Η Ηλιαχτίδα για περισσότερο από 30 χρόνια λειτουργεί με μοναδικό στόχο τη φροντίδα και την ανακούφιση των μικρών μαχητών και των οικογενειών τους. Συνεχίζουμε την πορεία και την προσφορά μας, και  ευελπιστούμε πως θα σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους".
 
Μουσικός επίλογος έγινε από τους μουσικούς: Δημήτρη Παπουτσάκη (τρομπέτα), Αντώνη Βουμβουλάκη (πιάνο) και οι Νεκτάριο Σαμόλη (λύρα), Δημήτρη Πρινάρη (λαούτο), Σαμόλη Μιχάλη (λαούτο) και Μάριο Καπελάκη (νταούλι).
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από την εκδήλωση "Στείλτε το δικό σας μήνυμα αγάπης".

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, ο εθελοντισμός και τα καλά νέα ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.