Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Έτρεξαν" μεταφέροντας τη φλόγα της αγάπης

Περισσότεροι από 600 λαμπαδηδρόμοι, 37 Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικά Σωματεία και Φορείς του Δήμου Χερσονήσου, μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» σε έναν υπερμαραθώνιο ευαισθητοποίησης για τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς, ενός πολύτιμου δώρου ζωής.

Οι εθελοντές δρομείς μαζί με ποδηλάτες, δεκάδες παιδιά, αλλά και Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), διένυσαν 150 χιλιόμετρα, στο διήμερο 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023, διασχίζοντας από άκρη σε άκρη τη Διοικητική Περιφέρεια του Δήμου Χερσονήσου, μεταφέροντας το ηχηρό μήνυμα της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε και παρέλαβε στον Καρτερό ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος, από την εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), Δέσποινα Ροδουσάκη. Το ταξίδι της Φλόγας ξεκίνησε με τους εθελοντές Λαμπαδηδρόμους να διασχίζουν 23 χωριά των δημοτικών Ενοτήτων Επισκοπής και Γουβών με τελικό προορισμό τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Κάτω Γούβες. Εκεί, η εκπρόσωπος της Π.Ο.Σ.Ε.Α., άναψε τον βωμό και ακολούθησαν οι απονομές επαίνων στους συμμετέχοντες. 
 
Κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας της Λαμπαδηδρομίας, πραγματοποιήθηκε  εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. 
 
Τη 2η ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, η εκκίνηση έγινε από τις Ποταμιές. Οι Λαμπαδηδρόμοι πέρασαν συνολικά από 16 χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Χερσονήσου και Μαλίων καταλήγοντας στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής στον Λιμένα Χερσονήσου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το άναμμα του βωμού από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Χ., Γιάννη Μηλάκη και ακολούθησε η τελετή λήξης.
 
Η εκδήλωση έκλεισε με το έντεχνο μουσικό πρόγραμμα της Άννα Κώτη και του Σωτήρη Μαργαρίτη, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες πυροτεχνήματα δημιουργούσαν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.  
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία με μερικούς από τους εθελοντές.

Σημείωση: Αν σας αρέσει ο εθελοντισμός και τα καλά νέα ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.