Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η έκθεση του καλλιτέχνη - οφθαλμίατρου!

Αναδρομική έκθεση του οφθαλμίατρου Μιχάλη Τσαπάκη φιλοξενεί η Βασιλική Αγίου Μάρκου μέχρι και την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Η έκθεση αποτελείται από δύο ενότητες: 
 
- Η πρώτη αφορά τα βυζαντινά έργα.
 
- Η δεύτερη αφορά κοσμικά έργα με  θέματα από την κρητική ηθογραφία, τοπία, νεκρές φύσεις και μερικούς πίνακες με ιστορικό περιεχόμενο.
 
Λίγα λόγια για την έκθεση από την κ. Γεωργία Καρβουνάκη
 
Την έκθεση έχουν επισκεφθεί ήδη εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και η κ. Γεωργία Καρβουνάκη.
 
Μετά την επίσκεψή της έγραψε ένα ωραίο κείμενο για την έκθεση: "Η γνωριμία μου με τον κύριο Μιχάλη Τσαπάκη πάει πολύ πίσω, στα μαθητικά μου χρόνια, όταν μου φόρεσε -κυριολεκτικά- τα γυαλιά, αφού ήταν ο οφθαλμίατρός μου. Θυμάμαι και πόσο τον παίδεψα για να μου εφαρμόσει τους πρώτους μου φακούς επαφής, πριν από 42 (?!) χρόνια. 
Με τη βοήθειά του, είδα τον κόσμο πιο ζωντανό, πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο. 
 
Σαν τους πίνακές του, που εκτίθενται αυτές τις μέρες στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 
 
Δεν ξέρω πώς αλλά ειδικά οι αγιογραφίες του, ενώ τηρούν τους κανόνες του είδους, συγχρόνως τους σπάνε σε χίλια κομμάτια και σου δίνουν πρόσωπα λιγότερο αυστηρά και σώματα λιγότερο στατικά και ενδύματα με σύγχρονη χρωματική παλέτα και όλα αυτά πάνω σε φόντο συχνά απρόσμενο. 
 
Πορτρέτα, γυμνά και νεκρές φύσεις, όλα συνδεδεμένα με τη μνήμη και την παράδοση αλλά, κυρίως, με την όραση, την οποία ο ζωγράφος υπηρέτησε και προστάτευσε με επιτυχία επί πολλά χρόνια".
 
Ώρες λειτουργίας:  
 
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Σάββατο 09:00 - 14:00 
Κυριακές και αργίες κλειστά.
 
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από την έκθεση: Γεωργία Καρβουνάκη

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, οι εκθέσεις, τα εικαστικά και όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.