Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο El Greco καλωσορίζει τους επισκέπτες του Φόδελε

Μια μεγάλη τοιχογραφία του Ελ Γκρέκο δια χειρός του καλλιτέχνη Αλέξανδρου Ραπτάκη, δωρεά της οικογένειας Γιαννικάκη, καλωσορίζει πλέον τους επισκέπτες του Φόδελε.

Πρόκειται για μια καλλιτεχνική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαλεβιζίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 έως 9 Σεπτεμβρίου 2023 και στο οποίο το Fodele Beach ήταν μέγας χορηγός. Η επιλογή του σημείου, στην είσοδο του χωριού, επελέγη με σκοπό να είναι η μορφή του Ελ Γκρέκο μια από τις πρώτες εικόνες που θα βλέπει κάθε επισκέπτης του Φόδελε. Σαν να τον «περιμένει» και να τον «καλωσορίζει» δηλαδή αυτή η τόσο εμβληματική, όσο και σπουδαία προσωπικότητα.
 
Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο καλλιτέχνης Αλέξανδρος Ραπτάκης που ζωγράφισε την τοιχογραφία, έχει φιλοτεχνήσει του - μεταξύ άλλων - και την τοιχογραφία του Νίκου Καζαντζάκη στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία του Αλέξανδρου Ραπτάκη ενώ φιλοτεχνεί τη μορφή του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην είσοδο του Φόδελε.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα καλλιτεχνικά νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.