Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου μια ωραία έκθεση

Η έκθεση με τίτλο: «Ένα βλέμμα που σας λέει ότι όσα έχετε ακούσει για την ζωγραφική είναι αλήθεια» από την Συλλογή Σωτήρη Φέλιου, που φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, εξακολουθεί να σημειώνει επιτυχία.

Έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 είχε δεχτεί 53.125 επισκέψεις. Μετά και την παράταση του χρόνου λειτουργίας της, που δόθηκε λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της, η έκθεση ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει 44 έργα ζωγραφικής, που έχουν δημιουργηθεί από το 2000 και έπειτα, από 32 καλλιτέχνες, ξετυλίγοντας το νήμα της πορείας της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής.

Με οδηγό το βλέμμα και το ένστικτο του συλλέκτη, η έκθεση συστήνει στο κοινό μέσα σε έναν ελεύθερο αφηγηματικό ιστό, αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής, με τον κύριο κορμό να περιλαμβάνει έργα της σύγχρονης παραστατικής τέχνης. Μέσα από τον πλούτο των κατευθύνσεων και των τεχνοτροπιών των έργων, αναδεικνύεται το σημαντικό εύρος της σύγχρονης ελληνικής ζωγραφικής, στον χώρο και στον χρόνο.

Δείτε το ντοκιμαντέρ από την προετοιμασία, την συνέντευξη τύπου και τα εγκαίνια της έκθεσης υπάρχει εδώ.

Καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Τάσος Αριδάς, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Στέφανος Δασκαλάκης, Αλέξανδρος Ίσαρης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Θεόφιλος Κατσιπάνος, Κωνσταντίνος Κερεστετζής, Ειρήνη Κομνηνού, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέκος Λεβίδης, Θανάσης Μακρής, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μαντζαβίνος, Τάσος Μισούρας, Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Χρήστος Μποκόρος, Χρόνης Μπότσογλου, Αχιλλέας Παπακώστας, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Βασίλης Παπανικολάου, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Μάριος Σπηλιόπουλος, Άννα - Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου, Δημήτρης Χαντζόπουλος.

Διοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου
Σύμβουλοι επιμέλειας έκθεσης: Δώρα Βασιλάκου, Δάφνη Πολίτη 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία από την έκθεση.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι εκδηλώσεις, τα εικαστικά, κι όλα τα νέα τα καλά, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.