Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απόλαυση, διασκέδαση και προσφορά μαζί!

Λαχταριστά ψητά στο φούρνο με πατάτες, τυροπιτάκια, χορτοπιτάκια, σαλάτες, φρούτα και ποτά απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 24ης Αυγούστου στην Αγία Τριάδα Καβουσίου. Όλα μοιράστηκαν στον κόσμο δωρεάν, καθώς είχαν προσφερθεί από ανθρώπους που θέλησαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την επείγουσα επισκευή του ναού. Και οι άνθρωποι που γλέντησαν στο Καβούσι, πρόσφεραν κι εκείνοι με τη σειρά τους, ότι ήθελαν και μπορούσαν για να επισκευαστούν οι κολόνες του εξωτερικού περιστυλίου, οι οποίες χρίζουν άμεσης συντήρησης.

Στο πλαίσιο της βραδιάς μουσικοί έπαιξαν ωραία και μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς, ενώ στα λαχταριστά ψητά είχαν βάλει το μαγικό χεράκι τους η σεφ Αργυρώ Βάρδα (που έχει το εστιατόριο Ελιά και Δυόσμος στο Σκαλάνι Ηρακλείου) και η food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη. Οι δύο χρυσοχέρες μαζί με τις γυναίκες της Ενορίας μαγείρεψαν και συνέδραμαν με το παραπάνω στην επιτυχία της βραδιάς.

Τα τραπέζια είχαν στηθεί από νωρίς στο προαύλιο της εκκλησίας και πριν καλά-καλά αρχίσει το γλέντι, είχαν όλα γεμίσει και φέρναμε κι άλλα. Εθελοντές ξεκίνησαν να σερβίρουν, αφιλοκερδώς προσφέρθηκαν και οι μουσικοί:

Γιώργος Κουδουμογιαννάκης (Λύρα)
Γιώργος Δρακάκης (Μαντολίνο)
Γιάννης Ασκιανάκης (Λαούτο)
Μπάμπης Προϊστάκης (Λαούτο)

Έπαιζαν πολύ καλά και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι το πρωί. Χοροί, μαντινάδες, αφιερώσεις και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που πρόσφεραν με κάθε τρόπο (σε είδος, χρήμα ή υπηρεσίες) για τον κοινό σκοπό.

Ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης, εκ μέρους των διοργανωτών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της βραδιάς προσφοράς. Εκτός από το ότι πήγε πολύς κόσμος, όχι μόνο χωριανοί, αλλά κι απ' το Ηράκλειο ακόμα, συνέδραμαν οικονομικά, ακόμα κι εκείνοι που δεν κατάφεραν να βρεθούν στην βραδιά προσφοράς. Έλεγαν δηλαδή στους διοργανωτές "Δε θα μπορέσω να έρθω, πάρτε αυτά και καλή επιτυχία".

Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και από επαγγελματίες που πρόσφεραν τρόφιμα για την εκδήλωση. Συγκεντρώθηκε ρακή, κρασί, λάδι, ρίγανη, πατάτες κλπ πράγμα που εξάλλου ήταν και το νόημα της βραδιάς: Όλοι να συμμετάσχουν και όλοι να προσφέρουν, όσο μπορούσε και με όποιον τρόπο μπορούσε ο καθένας.

www.voltarakia.gr

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του Στέφανου Ραπάνη - Image Photo Services

Gallery