Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γλέντι από τα παλιά στην αυλή του σχολείου

Ήταν πολύ μεγάλο το φετινό γλέντι στη Βασιλική Λασιθίου, με πρωταγωνιστή τον Ψαρογιώργη και το συγκρότημά του. Το γλέντι είχε διοργανωθεί για την Παρασκευή 11 Αυγούστου και γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία.

Όχι μόνο οι κάτοικοι του χωριού και καταγόμενοι απ' αυτό, αλλά επίσης πολλοί επισκέπτες από άλλα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν στη Βασιλική για να γλεντήσουν, όπως οι Κρητικοί. Και έμειναν ενθουσιασμένοι από το χαρακτήρα του πανηγυριού που είχε η βραδιά, από τον ευρηματικό τρόπο σερβιρίσματος (ώστε να μη χρειάζονται πολλά χέρια), από τη μουσική του Ψαρογιώργη και τους κρητικούς χορούς που χόρεψαν κι οι ίδιοι κι ας μην... ήξεραν!

Το νόημα εξάλλου δεν ήταν να ξέρει κανείς, αλλά να έχει κέφι και όρεξη για να μάθει!

Η τεράστια αυλή του σχολείου της Βασιλικής (που κάποτε ευημερούσε) είχε στρωθεί μέχρι την τελευταία σπιθαμή. Και παρόλα αυτά όσοι έφτασαν με καθυστέρηση, δεν βρήκαν να καθίσουν εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης.

Το γλέντι οργάνωσε με επιτυχία ο Μορφωτικός - Ψυχαγωγικός Σύλλογος Βασιλικής και ήταν αφορμή να σμίξουν συγγενείς και φίλοι και να κάνουν ένα γλέντι χωρίς προηγούμενο, όπως αυτά που γίνονταν παλιά, μέχρι το πρωί...

www.voltarakia.gr

Gallery