Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοσμοσυρροή στο ανάκτορο για το Μάριο!

Μια εμπειρία από εκείνες που μια φορά στη ζωή βιώνει κανείς έζησε το πολυπληθές κοινό της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στο μινωικό ανάκτορο Μαλίων τη Δευτέρα 7 Αυγούστου. Κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού ο Μάριος Φραγούλης ταξίδεψε τον κόσμο στα θαύματα της ελληνικής μουσικής και της διεθνούς του πορείας. Μαζί του, η χορωδία Μαλίων (που διοργάνωσε με επιτυχία τη συναυλία), καθώς επίσης δύο τργουδιστές της νέας γενιάς ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Δήμητρα Σελεμίδου.

Μόνο θετικές εντυπώσεις καταγράφονται απ' αυτή τη συναυλία, που είχε κάτι από μεγάλες αντίστοιχες διοργανώσεις του εξωτερικού. Τι ήταν αυτό; Τα ψαθάκια της παραλίας, οι πετσέτες και τα χαλάκια. Τι ρόλο παίζουν σε μια μεγάλη συναυλία; Το σπουδαιότερο. Οι ενδιαφερόμενοι να εξασφαλίσουν μια καλή θέση, πηγαίνουν νωρίς-νωρίς στη συναυλία, στρώνουν το ψαθάκι ή την πετσέτα τους κοντά στην εξέδρα και κάθονται εκεί μέχρι να αρχίσει η συναυλία. Έχουν ταλαιπωρηθεί λίγο περισσότερο, αλλά έχουν εξασφαλίσει καλύτερη θέση, περιμένοντας... καθιστοί!

Το ίδιο έγινε και στα Μάλια κατά τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, όπου τα ψαθάκια κατέλαβαν χώρο ανάμεσα στην εξέδρα και τα πρώτα καθίσματα! Ο Μάριος Φραγκούλης ερμήνευσε μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά και ξένα τραγούδια συνθετών και στιχουργών που έχουν αγγίξει τις καρδιές μας. Δημιουργίες των Piovani, Jose-Maria Cano, Lucio Dalla, Χατζιδάκι, Κραουνάκη, Νικολακοπούλου, Ρεμπούτσικα, Ιωαννίδη, Ξαρχάκου και Γκάτσου.

Επίσης, ακούστηκαν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση καινούργια τραγούδια της Ελένης Καραίνδρου, Δήμητρας Γαλάνη και Γιώργου Ανδρέου, καθώς και νέες συνθέσεις του ίδιου του Μάριου Φραγκούλη σε στίχους του αγαπημένου του στιχουργού Παρασκευά Καρασούλου. Η Χορωδία Μαλίων συνόδευσε το Μάριο Φραγκούλη στα τραγούδια Luna Rossa, Hijo de la luna, Follow your heart και Corsica. Στο τέλος τραγούδησαν πάλι όλοι μαζί τον "Καραγκιόζη" και το "Αν θυμηθείς τ'όνειρό μου".

Πριν την έναρξη της συναυλίας, τον κόσμο καλωσόρισε η πρόεδρος της Χορωδίας Μαλίων Κωστούλα Γούντου, ενώ χαιρετισμοί ακούστηκαν εκ μέρους των συνδιοργανωτών της εκδήλωσης. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που γίνεται χρόνια τώρα στα Μάλια για ανάδειξη του άλλου προσώπου της περιοχής και ήταν από τα λίγα τέτοια γεγονότα που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς με ελεύθερη είσοδο.

www.voltarakia.gr

Gallery