Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παιδικό σήριαλ από το παρελθόν: "Ο κήπος με τα αγάλματα"

"Ο κήπος με τα αγάλματα" είναι το πρώτο παιδικό σίριαλ παραγωγής ΕΡΤ. Από τα δημοφιλέστερα παιδικά προγράμματα της δεκαετίας του '80.

Είχε χαρακτηριστική μουσική τίτλων, γραμμένη από τον ίδιο το Σταμάτη Σπανουδάκη, ενώ οι φωνές της παιδικής χορωδίας που ακούγονταν θα συνοδεύουν για πάντα τις αναμνήσεις από τη σειρά.

Το πρώτο επεισόδιο είχε προβληθεί στις 10 Ιανουαρίου 1981, δηλαδή πριν από 41 χρόνια! Ακολούθησαν, όμως, επαναλήψεις από την ΕΡΤ το 1982, το 1985, με αποτέλεσμα να το χαρούν περισσότερες "φουρνιές" παιδιών.

Ο κήπος με τα αγαλματα 1

Καθώς η σειρά σώζεται στο αρχείο της ΕΡΤ, μπορούμε να παρακολουθήσουμε τα έξι της επεισόδια στο YouTube.

Θα θυμηθούμε τα κουρέματα που είχαμε ως παιδιά, τη μόδα στα ρούχα (που δεν χρειαζόταν να είναι κάποιας μάρκας), τα απαραίτητα τσιμπιδάκια στα μαλλιά.

Θα θυμηθούμε πως ήταν τρώμε φέτες καρπούζι το καλοκαίρι, πόσο εύκολο ήταν να κάνουμε παρέες όλα τα παιδιά μαζί, πόσο ωραίο ήταν να είναι τα παιδιά χαρούμενα και ανέμελα...

Θα θυμηθούμε πως για να πάμε στη θάλασσα δε χρειαζόταν απαραίτητα να μας συνοδεύουν οι γονείς, ούτε να φοράμε αντηλιακό.  

Θα θυμηθούμε τις βαρκούλες στα παλιά λούνα παρκ, τα κοκοράκια στα πανηγύρια, τα επιτραπέζια ρολόγια - ξυπνητήρια, τα τρανζίστορ, τα αθώα φλερτ...

Θα δούμε και θα θυμηθούμε σκηνές από τα παιδικά μας χρόνια... Από τα καλοκαίρια στο χωριό. Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό!

Επεισόδιο 1 

Επεισόδιο 2 

Επεισόδιο 3

Επεισόδιο 4 

Επεισόδιο 5 

Επεισόδιο 6 

Ο κήπος με τα αγαλματα 2

Υπόθεση της σειράς: Μια παρέα παιδιών περνά τις καλοκαιρινές διακοπές της σε ένα χωριό. Ανακαλύπτουν θαμμένα στην άμμο της παραλίας αρχαία αγάλματα και αποφασίζουν να τα προστατεύσουν. Τα μεταφέρουν σε ένα κήπο, κρύβοντας την ανακάλυψή τους από τους μεγάλους. Γίνονται φίλοι με τα αγάλματα, τα συναντούν κάθε απόγευμα, παίζουν και μιλάνε μαζί τους. Όταν κάποτε το μυστικό τους αποκαλυφθεί και η αρχαιολογική εταιρεία παραλάβει τα αγάλματα, τα παιδιά θα αισθανθούν ότι έχασαν αγαπητούς φίλους.

Ο κήπος με τα αγαλματα 3

Συγγραφέας: Ελένη Σαραντίτη-Παναγιώτου

Σενάριο - σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης

Μουσική σύνθεση: Σταμάτης Σπανουδάκης

Ηθοποιοί: Μίμης Φωτόπουλος, Θόδωρος Μορίδης, Γιώργος Μοσχίδης, Άννα Γεραλή, Βασίλης Τσάγκλος, Ειρήνη Κουμαριανού, Κώστας Τσιάνος, Στέλιος Λιονάκης, Σοφία Σεϊρλή, Δημήτρης Αρώνης κ.α.

Η ιδέα για την παρούσα ανάρτηση μας ήρθε όταν συναντήσαμε κάπου στα νοτιοδυτικά τον "κήπο με τα αγάλματα της Κρήτης". Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηση και να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφίες: Καρέ από το σήριαλ με τη βοήθεια της τεχνολογίας και του Νικόλα Ραπάνη.

Σημείωση: Αν σας αρέσουν οι αναμνήσεις οι παλιές και οι αναρτήσεις η μη καταθλιπτικές, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.