Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάνια στον Κούλε, με... δελτίο!

Πριν από 62 χρόνια, στο Ηράκλειο, οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο μες στην πόλη! Για να κάνουν, όμως, μπάνιο στον Κούλε συγκεκριμένα, έπρεπε να έχουν... δελτίο! Τι δελτίο; Δελτίο... Κολυμβητή, το οποίο εξέδιδε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου!

Την πολύτιμη πληροφορία μας δίνει ο αξιοσέβαστος Ηρακλειώτης κ. Νίκος Φλεμετάκης, οποίος μας παρέχει και τα σχετικά ντοκουμέντα: Ένα Δελτίο το οποίο είχε εκδοθεί το 1961 και μια φωτογραφία, με την παρέα της εικονιζόμενης.

Όπως εξηγεί ο κ. Φλεμετάκης: "Για να κάνεις μπάνιο στη νοτική πλευρά του Κούλε, όπου υπήρχε παραλία, έπρεπε να έχεις «ταυτότητα κολυμβητή», την οποίαν εξέδιδε ο Λιμενάρχης, επί της οποίας σου όριζε και το χρονικό διάστημα που θα έκανες μπάνιο. Πέραν του χρονικού ορίου δεν επιτρεπόταν"...

Για το Μέγαρο Φυτάκη...

Ο ίδιος ανασύρει παλιές αναμνήσεις με αφορμή μια πρόσφατη ανάρτησή μας για το Μέγαρο Φυτάκη και την ακτή που υπήρχε μπροστά από αυτό, στη θέση του σημερινού παραλιακού δρόμου...

Αναφέρει ο κ. Φλεμετάκης: "Διάβασα στα «Βολταράκια» την ανάρτηση "Η ακτή που έγινε παραλιακή". Πολύ παραστατική και μπορώ να πω και συγκινητική. Στο Μέγαρο, όπως γράφετε κατοικούσαν αρκετές οικογένειες.

Προσωπικά γνώρισα την οικογένεια Σαχλαμπάνη, με φορτηγά αυτοκίνητα, οποία είχε δύο γιούς. Στον ένα εξ αυτών έκανα φροντιστήριο εκεί στο σπίτι τους, πηγαίνοντας καθημερινά στις 2.30 μ.μ"...

Αν θέλουμε να θυμηθούμε την ακτή που έγινε παραλιακή και την πρώτη πολυκατοικία του Ηρακλείου (Μέγαρο Φυτάκη), μπορούμε κάνοντας κλικ εδώ.

www.voltarakia.gr

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα... "παλιά" νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.