Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4 και 5 Αυγούστου ροκάρει η Κρήτη

"Έκλεισαν" τα τέσσερα πρώτα συγκροτήματα, τα οποία θα πλαισιώσουν το Over The Wall– Crete Rock Festival ΙΙΙ, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Αυγούστο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Με την αφορμή αυτή, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων (200 στον αριθμό) ξεκινάει η προπώληση αποκλειστικά με διήμερα συλλεκτικά εισιτήρια, σε τιμή... μονοήμερων! Τα Champions' Ticket προσφέρονται σε ένα μοναδικό σχέδιο και επιπλέον εξασφαλίζουν μια μπύρα!

Πάμε τώρα να δούμε τους 4 που "έκλεισαν":

* Coroner
Ανεξαρτήτως γούστου, το όνομα των Ελβετών Coroner εμπνέει σε όλους το ίδιο συναίσθημα: σεβασμό. Είναι μία από τις ελάχιστες μπάντες που χαίρουν εκτίμηση από μουσικούς, κοινό και τον τύπο εξίσου. Ο κιθαρίστας τους Tommy Vetterli, χαρακτηρίζεται ως επικεικώς... ιδιοφυής ενώ ο κορυφαίος Martin Eric Ain των Celtic Frost τον χαρακτήριζε: “θεό της κιθάρας”. Οι δίσκοι τους No More Color και Mental Vortex αποτελούν τοτέμ του τεχνικού thrash και εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις επιδραστικότερες τεχνικές thrash κυκλοφορίες ανά τον κόσμο μαζί με το αξεπέραστο Grin. Μιλάμε για ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1993 και μέχρι σήμερα η μέταλ κοινότητα δεν μπορεί να συμφωνήσει σε ποια κατηγορία να το κατατάξει: thrash, prog, groove, avant-garde, industrial... Όπως και να το ονομάσετε, το σίγουρο είναι ότι προέβλεψε και ταυτόχρονα καθόρισε το σύγχρονο μέταλ...

* Diamond Head
Οι Βρετανοί Diamond Head αποτελούν ένα θρύλο της ροκ/ μέταλ μουσικής όντας ένα από τα επιδραστικότερα συγκροτήματα του NWOBHM (New Wave of British Heavy Metal), οι γνωστότεροι εκπρόσωποι του οποίου δεν είναι άλλοι από τους Iron Maiden. Έχουν αναρίθμητους οπαδούς ανά τον κόσμο και συχνά διαφημίζονται από μεγαθήρια του χώρου όπως οι Metallica και οι Megadeth ως βασική επιρροή τους. Σε περίπτωση που δεν αναγνωρίζεται άμεσα το όνομα τους, μην ανησυχείτε! Το κομμάτι τους “Am I Evil?”, που έγινε ευρέως γνωστό μέσω της διασκευής των Metallica, θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια στο Heavy Metal.

* Acid Death
Οι Acid Death, είναι ένα από τα πιο εικονικά ελληνικά μέταλ συγκροτήματα. Θα μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε και καλτ, αλλά θα ήταν άδικο καθώς το δεύτερο μισό της καριέρας τους, εν πολλοίς, είναι πιο εντυπωσιακό απ'το πρώτο. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 1989 και μέχρι το 2001, είχαν 4 επίσημες κυκλοφορίες που τους οδήγησαν στα πρόθυρα ενός συμβολαίου. Ο συντηριτισμός της ελληνικής – και όχι μόνο – κοινωνίας, όμως είχε άλλα σχέδια... Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια και οι Acid Death παρέμεναν ένα από τα πιο αξιοσέβαστα συγκροτήματα της σκηνής. Η πολυπόθητη επιστροφή τους το 2011 συνοδεύτηκε από την κυκλοφορία του Eidolon, την επανέκδοση του καταλόγου τους και μια ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Master. Η τελευταία κυκλοφορία τους, Hall of Mirrors έφτασε σε υψηλές θέσεις σε λίστες με τις καλύτερες κυκλοφορίες στο progressive death metal ανά τον κόσμο. Ίσως γι' αυτό συχνά θεωρούνται το κρυμμένο διαμάντι του death metal ιδίως από το κοινό του εξωτερικού που τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτει την σκηνή της Ελλάδας.

* Spitfire
Spitfire ίσον ελληνικό heavy metal. Όταν ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 1984, όλα έδειχναν ότι το μέλλον διαγράφονταν λαμπρό. Μέχρι το 1986, είχαν ήδη υπογράψει συμβόλαιο με μία παγκόσμια δισκογράφικη και μοιραζόντουσαν την σκηνή με μεγαθήρια του χώρου όπως οι Saxon... όταν, σε μία τραγική στιγμή, ο τραγουδιστής τους είχε ένα ατύχημα που τον οδήγησε σε κώμα και φάνηκε να σημαίνει την αρχή του τέλους της μπάντας. Σταδιακά, το συγκρότημα αποφασίζει να ανασυνταχθεί και να συνεχίσει κι έτσι το 1990 τους βρίσκει να ηχογραφούν ένα ζωντανό δίσκο στο θρυλικό Ρόδον, αυτή τη φορά με άλλη δισκογραφική. Ενός κακού, όμως, μύρια έπονται. Στην περίπτωση των Spitfire αυτό είναι γεγονός αλλά και λεπτομέρεια ταυτόχρονα...

Στο 1ο Over The Wall συμμετείχαν μόνο ελληνικά συγκροτήματα. Την επόμενη χρονιά, πέρυσι, το φεστιβάλ έγινε διήμερο και διεθνές με πρωταγωνιστές ους θρυλικούς URIAH HEEP (U.K.). Τα φεστιβάλ είχαν κοινό όλων των ηλικιακών κατηγοριών: Από παιδιά 5 ετών μαζί με τους γονείς τους έως και ενήλικες άνω των 60 ετών, λάτρεις του είδους. Διοργανωτής του Over The Wall– Crete Rock Festival είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Over the Wall, τα μέλη του οποιου ξεπερνούν τα 60 και προεδρεύει ο Λουκάς Τζαμπουράκης, ιδιοκτήτης ενός εκ των ιστορικότερων ροκ μπαρ του Ηρακλείου, του Route 66.

Εισιτήρια προπωλούνται στο www.123tickets.gr

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία αρχείου: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services