Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάζεψαν 2,2 τόνους καπάκια!

Πριν από μερικούς μήνες η εθελοντική ομάδα Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. ξεκίνησε να συγκεντρώνει πλαστικά καπάκια με τη βοήθεια των πολιτών, στους οποίους απυθηνε ανοιχτό κάλεσμα. Μέσα στους μήνες αυτούς συγκεντρώθηκαν συνολικά 2 τόνοι και 230 κιλά καπάκια πήγαν για ανακύκλωση.

Τα χρήματα που μαζεύουνται από την ανακύκλωση της συγκεκριμένης ποσότητας πλαστικού θα διατεθούν για το Χάρη, που πάσχει από μια σπάνια μορφή καρκίνου και πρόκειται να κάνει το ταξίδι ζωής στην Κίνα. Υπενθυμίζουμε πως για το Χάρη γίνεται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και μεγάλη συναυλία, για την οποία μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες εδώ: http://www.voltarakia.gr/epilegmeno-voltaraki/item/2185-diaskedazoume-kai-voithame-to-xari

Οι 2,2 τόνοι καπάκια μεταφέρθηκαν αφιλοκερδώς από την Μεταφορική Tάλως με δύο φορτηγα στην Creta Eco Phoenix.

Συμβουλές για μέγιστη αποτελεσματικότητα

Με αυτή την αφορμή οι ΑΤΑΧΤΟΙ ευχαριστούν το κοινό για την βοήθεια που προσφέρει στο έργο του και δίνει μικρές συμβουλές, προκειμένου η βοήθεια αυτή να είναι πολύ πιο αποτελεσματική:

* Να μην τοποθετούνται τα καπάκια σε πολλά μικρά σακουλάκια, αλλά όλα χύμα, σε μια μεγάλη σακούλα.

* Να συγκεντρώνονται από εδώ και στο εξής μόνο καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών.

Όπως εξηγούν, το πλαστικό καπάκι από νερό και αναψυκτικό αναγράφει τον κωδικό 2 ή Pet και είναι χρήσιμο για τις εταιρείες για επαναχρησιμοποίηση. Γι' αυτό και έχουν μεγαλύτερη χρηματική αξία, απ' ότι τα ανάμεικτα με άλλα κοινά πλαστικά.

Πόσο κοστίζει ένας τόνος καπάκια;

Συγκεκριμένα ένας τόνος πλαστικά καπάκια μόνο από νερό και αναψυκτικό αποφέρει 240 ευρώ, ενώ αν είναι ανακατεμένα και με άλλα πλαστικά καπάκια (π.χ. από μπουκάλια μαλακτικού ρούχων κ.α.) η τιμή πέφτει στα 105 ευρώ ο τόνος!

Που παραδίδουμε τα καπάκια μας;

Σημειώνεται πως ο Δήμος Ηρακλείου υιοθέτησε πρόταση των Άταχτων και τοποθέτησε σε κεντρικά σημεία της πόλης, ειδικούς πλαστικούς κάδους συγκέντρωσης πωμάτων μπουκαλιών.

Τα σημεία που τοποθετήθηκαν πιλοτικά οι πρώτοι 4 κάδοι των 120 lt με το ειδικό στόμιο, είναι:

• Έξω από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη (στη γωνία με την οδό Δαιδάλου)

• Στην οδό Αγίου Τίτου (πίσω από το Δημαρχείο)

• Στην οδό 25ης Αυγούστου (λίγο πριν και λίγο μετά από την Τράπεζα της Ελλάδας)

Αν έχουμε λίγα καπάκια μπορούμε απλώς να τα τοποθετήσουμε στους συγκεκριμένους κάδους. Αν έχουμε πολλά, μπορούμε να απευθυνθούμε στους ΑΤΑΧΤΟΥΣ και να κανονίσουμε ημέρα και ώρα παράδοσης - παραλαβής! Όλα τα έσοδα από την διάθεση των καπακιών για ανακύκλωση, διατίθενται για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

www.voltarakia.gr