Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι κάνουμε τα φάρμακα που περίσσεψαν;

Συμβαίνει συχνά να μας γράψουν μια αντιβίωση από την οποία θα περισσέψουν κάψουλες... Ένα σιρόπι, του οποίο το μπουκάλι δε χρειάστηκε ν' αδειάσει μέχρι να αναρρώσει το παιδί... Σταγόνες για τα μάτια και για τα αφτιά δεν καταναλώνονται όλες, αλλά γινόμαστε καλά!

Τι τα κάνουμε τα φάρμακα αυτά; Συνήθως τα αποθηκεύουμε μαζί με άλλα φάρμακα και τα ξεχνάμε. Μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά, αν τα χρειαστούμε ποτέ ξανά, η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει και τα περισσευούμενα φάρμακα καταλήγουν στα σκουπίδια...

Δε θα ήταν καλό, αντί να πεταχτούν να χρησιμοποιηθούν; Δε θα ήταν καλό, να βοηθήσουμε από το περίσσευμα του φαρμακείου μας, κάποιον που έχει ανάγκη; Πλέον έχουμε τη δυνατότητα. Μπορούμε να τα προσφέρουμε στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, που βρίσκεται επί της οδού Κυδωνίας 3, στο κέντρο της πόλης.

Το κοινωνικό φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 07.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. και στελεχώνεται από μια φαρμακοποιό και μια κοινωνική λειτουργό. Για επιπλέον πληροφορίες το τηλέφωνο είναι: 2810-289874 και 2810-289878. Στόχος της συγκεκριμένης δομής (η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Ηρακλείου και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ κ.λπ.), ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνή προστασία.

www.voltarakia.gr