Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νου σας που παρκάρετε από 1η Ιανουαρίου!

Μια νέα χρονιά έρχεται με νέα όνειρα, νέες ελπίδες, αλλά και νέες hi- tech κλήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου! Από την 1η Ιανουαρίου, λοιπόν, το νου μας που παρκάρουμε αφού με τις ηλεκτρονικές κλήσεις θα υπάρχει η δυνατότητα βεβαίωσης πολλών περισσότερων παραβάσεων από το ίδιο προσωπικό!

Πως θα συμβαίνει αυτό; Πλέον οι δημοτικοί αστυνομικοί δε θα χρειάζεται να γράφουν ολόκληρα χειρόγραφα κατεβατά πάνω στις κλήσεις. Με ένα κινητό τηλέφωνο που θα διαθέτει ειδική εφαρμογή και θα συνδέεται ασύρματα με εκτυπωτή μέσω Bluetooth, θα βεβαιώνει εύκολα την κάθε παράβαση, η οποία θα συνοδεύεται και από φωτογραφία που θα "τραβιέται" επί τόπου. Για λόγους οικονομίας η φωτογραφία δεν θα εκτυπώνεται, η ηλεκτρονική κλήση, όμως, θα εκτυπώνεται κανονικά.

Σε περίπτωση ένστασης από τον πολίτη, στον οποίο βεβαιώθηκε η παράβαση, θα μπορεί ο ίδιος να δει την ηλεκτρονική κλήση, αλλά και τη φωτογραφία από το όχημά του ή οτιδήποτε άλλο καταγραφεί από τους Δημοτικούς αστυνομικούς. Το τριήμερο για υποβολή ένστασης ισχύει κανονικά ενώ, άμεσα καταχωρείται η παράβαση στη βάση δεδομένων της Δημοτικής Αστυνομίας και την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω hi tech σύστημα βεβαίωσης παραβάσεων εφαρμόζει πρώτος πανελλαδικά ο Δήμος Ηρακλείου.

www.voltarakia.gr