Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνθισαν τα άγρια κυκλάμινα στην Κρήτη!

Ένα από τα ωραιότερα λουλούδια της ελληνικής φύσης ανθίζει το Φθινόπωρο στην Κρήτη. Πρόκειται για το κυκλάμινο που άλλοτε συναντούμε με μωβ και άλλοτε με άσπρα ντελικάτα ανθάκια.

Στο δικό μας το μυαλό, τα κυκλάμινα είναι συνυφασμένα με το Φόδελε. Θυμόμαστε, σε ηλικίες δημοτικού, που πηγαίναμε συχνά τέτοια εποχή στο όμορφο χωριό, η χαρά μας ήταν να μαζέψουμε κυκλάμινα.

Σκαρφαλώναμε, λοιπόν, υπό τις οδηγίες ντόπιου παιδιού, σαν τα κατσικάκια στα βράχια γύρω από το χωριό και δημιουργούσαμε με υπερηφάνεια τα κοντά, παχουλά, πανέμορφα μπουκέτα μας!

Ακόμα θυμόμαστε τη μυρωδιά τους... Ναι, τα άγρια κυκλάμινα, σε αντίθεση με εκείνα που πωλούνται στο εμπόριο, έχουν άρωμα και μάλιστα σχετικά έντονο, αναλογικά με το μέγεθός τους.

Πριν από λίγα χρόνια, προσπαθώντας να αναβιώσουμε τις παιδικές μας αναμνήσεις, κάναμε ένα... τουρ στα βράχια του Φόδελε, προκειμένου να βρούμε κυκλάμινα. Δυστυχώς, -τα ανθισμένα τουλάχιστον- ήταν ελάχιστα, οπότε και οι παιδικές μας αναμνήσεις αναβίωσαν σε... μικρότερη κλίμακα!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Μαρία Δρούλου

Σημείωση: Αν σας αρέσουν τα λουλούδια, η φύση και η ύπαιθρος της Κρήτης ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω.