Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λικέρ και γρεναδίνη από ρόγδι!

Καμιά φορά μας προσφέρουν σπιτικό λικέρ και εντυπωσιαζόμαστε από τη γεύση και το άρωμά του. Σήμερα θα εντυπωσιαστούμε από το πόσο εύκολα μπορούμε να το φτιάξουμε κι εμείς, χάρη στις οδηγίες της φίλης Ιφιγένειας Μανουρά.

Θα χρειαστούμε:

* 2 ποτήρια ζάχαρη
* 1 ποτήρι χυμό ρογδιού
* 1 ποτήρι ρακή

Καθαρίζουμε ρόγδια και τα περνάμε τους καρπούς από τον αποχυμωτή. Σουρώνουμε τον χυμό από ένα ύφασμα ή ένα φίλτρο του καφέ, ώστε να μείνει καθαρός χωρίς καθόλου ψίχα.

Βάζουμε σε λεκάνη γυάλινη ανά δύο ποτήρι ζάχαρη, ένα ποτήρι χυμό από ρόγδι και ένα ποτήρι ρακή. Αφήνουμε το μείγμα για 2-3 ώρες να λιώσει η ζάχαρη, ενώ ανά διαστήματα το ανακατεύουμε.

Φυλάσσουμε το λικέρ σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια. Τόσο απλό! Αποκτούμε ένα ωραίο ηδύποτο με ένα υπέροχο χρώμα... Τόσο υπέροχο που τα μπουκάλια μας χρησιμοποιούνται και ως... διακοσμητικό!

Τυχόν έμπνευση περί αντικατάστασης της κρυσταλλικής ζάχαρης με καστανή, είναι θεμιτή, στην περίπτωση που δε σας νοιάζει να μην πετύχετε το ρουμπινί χρώμα της φωτογραφίας...

Η γρεναδίνη

Για να φτιάξουμε γρεναδίνη σπιτική, επίσης η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βράζουμε ένα ποτήρι ζάχαρη και ένα ποτήρι χυμό ρογδιού. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και όταν γίνει ένα πολύ παχύ σιρόπι είναι έτοιμη η γρεναδίνη μας! Όπως μας μαθαίνει η κ. Μανουρά, λίγη γρεναδίνη δίνει υπέροχο χρώμα σε κρέμες για τούρτες, σε γιαούρτι, σε τζατζίκι, σε πατατοσαλάτα κ.α.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Ιφιγένεια Μανουρά

Σημείωση: Αν μας αρέσουν τα ρόδια, πρέπει να διαβάσουμε για το "θαύμα των δύο εβδομάδων" τους...