Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παράδειγμα της Γωγώς Αντζολετάκη

Κάποιοι από εμάς μπορεί να δυσκολευόμαστε να πιάσουμε την τσάπα, δεν ισχύει το ίδιο όμως για τη γνωστή ηθοποιό Γωγώ Αντζολετάκη! Η εκ Σητείας προερχόμενη Γωγώ Αντζολετάκη, σήμερα ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα και βοηθάει συστηματικά στη φροντίδα του λαχανόκηπου του Κοινωνικού Μαγειρείου του δήμου Αγίας Παρασκευής. Τις προηγούμες ημέρες είχε ξεχορτάριασμα και φρεσκάρισμα του χώματος για τα καινούργια φυτέματα και τη νέα σπορά.

Όπως αναφέρει η κρητικιά ηθοποιός: "Σύντομα ο λαχανόκηπος θα πλημμυρίσει από καλοθρεμμένα μπρόκολα, λάχανα και κουνουπίδια... Θα πρασινίσει από μαρούλια, σέσκουλα και ρόκα... σέλινο και μαϊντανό... 'Ολα τα λαχταριστά λαχανικά του χειμώνα.... Λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα του Κοινωνικού Μαγειρείου του δήμου Αγ. Παρασκευής, το οποίο σιτίζει σε καθημερινή βάση πάνω από 100 αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Με τις μικρές μου δυνάμεις βοηθώ κι εγώ! Η τσάπα βέβαια είναι δύσκολη δουλειά, αλλά τώρα έχω συνηθίσει. Εξ άλλου, είναι ευλογία να δουλεύεις με τη γη... και ευχαριστώ το Θεό που με αξιώνει να το κάνω και αυτό".

Πράγματι έτσι είναι: Δύσκολη δουλειά η τσάπα, αλλά και ευλογία ταυτόχρονα!

Η Γωγώ Ατζολετάκη, γεννημένη στις 22 Δεκεμβρίου 1953 στη Σητεία, είχε αναδειχτεί η ωραιότερη γυναίκα της χώρας το 1971. Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς ήταν μόνο η αρχή. Σπούδασε θεατρική τέχνη στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Πρωτοεμφανίσθηκε στη θεατρική σκηνή το καλοκαίρι του 1973, με ρόλο συμπρωταγωνίστριας στο έργο του Δημ. Ψαθά "Ο Αφελής" και πρωταγωνιστή το Γιάννη Γκιωνάκη.

Το 1977 βραβεύτηκε για την ερμηνεία της στην ταινία του Βελόπουλου "Το κλειστό παράθυρο", ενώ το 1982 απέκτησε το δικό της θίασο και ξεκίνησε την πολύ-επίπεδη πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα με πολλαπλές συνεργασίες και συμμετοχές.

Εργάσθηκε επίσης σαν αρθρογράφος στις εφημερίδες "Εβδόμη" και "Kυριακάτικη Ακρόπολη", κατά τη διετία 1987-1988. Συνεργάσθηκε και σαν παραγωγός εκπομπών και κειμενογράφος, με τα ραδιόφωνα της "ΕΡΑ 2", του "Τρίτου Προγράμματος" και του "Aντέννα".

www.voltarakia.gr