Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροχή γεύματος σε 18 σχολεία του Ηρακλείου

Δέκα οκτώ σχολεία του Ηρακλείου συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Σχολικά Γεύματα", το οποίο επεκτάθηκε σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας. Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε στις 3 Νοεμβρίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και περιλαμβάνει τα εξής δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου:

* 1ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 2ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 4ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 50ό Δημοτικό Ηρακλείου
* 5ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 8ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 11ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 12ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 13ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 42ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 23ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 26ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 33ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 39ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 40o Δημοτικό Ηρακλείου
* 48ο Δημοτικό Ηρακλείου
* 3ο Δημοτικό Ν. Αλικαρνασσού
* 4ο Δημοτικό Ν. Αλικαρνασσού

Για όλα τα παιδιά κάθε σχολείου

Επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Δημήτρη Αποστολάκη σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, καθώς επίσης και το αν θα αφορά σε όλα τα παιδιά ή αν θα υπάρχουν οικονομικοκοινωνικά κριτήρια. Όπως μας ενημέρωσε, το πρόγραμμα θα αφορά σε όλα τα παιδιά κάθε σχολικής μονάδας, αλλά δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση σχετικά με το χρόνο έναρξης του προγράμματος.

Στο μεταξύ, η υπουργική απόφαση προβλέπει πως στα σχολεία αυτά συγκροτούνται Επιτροπές Παραλαβής που αποτελούνται από το Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας ως Πρόεδρο και δυο εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Υποδιευθυντής της σχολικής μονάδας.

Η Επιτροπή Παραλαβής κάθε σχολικής μονάδας παραλαμβάνει καθημερινά τα σχολικά γεύματα, φροντίζοντας για τον ποσοτικό (αριθμό πακέτων) και ποιοτικό έλεγχό τους. Το προσωπικό που μεταφέρει και παραδίδει τα γεύματα θα διαθέτει κατάλληλα θερμόμετρα, ώστε κατά την παραλαβή και παρουσία της Επιτροπής Παραλαβής θα μετρά τις
θερμοκρασίες των θερμοθαλάμων και των ψυκτικών θαλάμων. Οι θερμοκρασίες που πρέπει να τηρούνται για τα ζεστά γεύματα είναι μεγαλύτερες από 63 βαθμούς Κελσίου, ενώ για τα κρύα (σαλάτα) είναι από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

www.voltarakia.gr