Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν δράση για αδέρφια ατόμων με αυτισμό

Δωρεάν διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικα αδέλφια ατόμων με αυτισμό πραγματοποιείται στην Κρήτη.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ο κοινωνικός λειτουργός Χαράλαμπος Δεπάστας, στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής, και καταλεί τα ενήλικα αδέλφια ατόμων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) να συμμετάσχουν.
 
Όπως αναφέρει: "Το πρόγραμμα στοχεύει στη διερεύνηση της αποτελεσματικότητας της παρέμβασης στα ενήλικα αδέλφια ατόμων με ΔΑΦ. Σκοπός του ψυχοεκπαιδευτικού προγράμματος είναι η παροχή βασικών γνώσεων για τη ΔΑΦ, η εκπαίδευση τρόπων διαχείρισης συμπεριφορών, η αποδοχή και η συνεχής υποστήριξη για την εξυπηρέτηση αναγκών των ατόμων με ΔΑΦ. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμμετεχόντων, των αδελφών τους με ΔΑΦ κι όσων σχετίζονται με αυτά.
 
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
 
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στα πλαίσια εκπόνησης του ερευνητικού μέρους διδακτορικής διατριβής που υλοποιείται στο Εργαστήριο Διεπιστημονικής Προσέγγισης για τη Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής (Quality of Life Lab - QoLab) του Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο - Hellenic Mediterranean University, υπό την εποπτεία της κα. Αργυρούλας Καλαϊτζάκη, Αν. Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας.
 
Διαβάστε αναλυτικά για το πρόγραμμα εδώ.
 
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δεπάστα, οι ημερομηνίες και οι ώρες υλοποίησης του προγράμματος θα οριστούν, αφού συγκεντρωθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - All rights reserved

Σημείωση: Αν σας αρέσουν χρήσιμα νέα, ελάτε στην παρέα μας. Αν δεν έχετε ήδη κάνει, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook ή ακολουθήστε μας στο instagram κι εμείς θα σας ακολουθήσουμε πίσω