Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη μέρα είναι η Παρασκευή 18 Mαΐου...

Μεγάλη μέρα είναι η Παρασκευή 18 Mαΐου για όσους ζουν στο Ηράκλειο και τους αρέσει να κάνουν βολταράκια. Πολλές και ωραίες εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για τη συγκεκριμένη ημέρα, σε σημείο που να μη μπορούμε να διαλέξουμε που θα... πρωτοπάμε!

Ξεκινούμε αναφέροντας πως τη συγκεκριμένη ημέρα η είσοδος στα Μουσεία είναι δωρεάν, καθώς εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

* Μικρές ξεναγήσεις στο Ιστορικό Μουσείο στη 1 το μεσημέρι.

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου. Από τη 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι οι επιμελητές του Μουσείου προσφέρουν τρεις μικρές ξεναγήσεις ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29481/-/mikres-ksenagiseis

* Μιλούν για τον έρωτα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στις 7 το απόγευμα.

Διάλεξη με θέμα: «Ας μιλήσουμε για τον Έρωτα!» πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ηράκλειο. Ομιλητής είναι ο ψυχαναλυτής Bruno de Halleux και διοργανωτής η Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης στην Κρήτη. Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29492/-/dialeksi-gia-ton-erota

* Ομιλία για την αρχαιολογική έρευνα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 7:30 το απόγευμα.

Ο Σύλλογος Ηρακλείου «Φίλοι του Πανεπιστημίου Κρήτης» διοργανώνει ομιλία του καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Σταμπολίδη με θέμα: «Αρχαιολογική έρευνα: επιστήμη, γοητεία και πρόκληση», ανοιχτή για το κοινό.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29435/-/arxaiologiki-omilia

* Συναυλία των Vamos Enseble στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 8 το βράδυ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με μια ξεχωριστή συναυλία του μουσικού συνόλου "Vamos Ensemble" και της Ιωάννας Φόρτη. Η συναυλία πραγματοποιείται την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29438/-/synavlia-vamos-ensemble

* Μουσικές της 7ης τέχνης στο Θεατρικό Σταθμό στις 8:30 το βράδυ.

Τα Χορωδιακά Σύνολα του δήμου Αγ. Νικολάου (Παιδική-Νεανική Χορωδία & Μικτή Χορωδία ενηλίκων) παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στις "Μουσικές της 7ης τέχνης" στις 8:30 το βράδυ στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου, δωρεάν για όλους.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29507/-/mousikes-tis-7is-texnis

* Οι LoopIA στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου στις 9 το βράδυ.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρουσιάζει στις 21:00, live του μουσικού σχήματος LoopIA Band, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Μουσείου. Πρωτότυπος, πειραματικός ήχο που περιστρέφεται γύρω από lounge jazz και soul ακούσματα. Γενική είσοδος 5 ευρώ για τους άνω των 12 ετών.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29442/-/loopia-ston-kipo-tou-mouseiou

* Χαΐνηδες και όχι μόνο για καλό σκοπό στο Αστόρια στις 9 το βράδυ.

Το Δίκτυο Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνει συναυλία για καλό σκοπό με την αφιλοκερδή συμμετοχή καλλιτεχνών στο κινηματοθέατρο Αστόρια, την Παρασκευή, 18 Μαΐου και ώρα 9 το βράδυ. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν: Χαΐνηδες, Αλεφαντινός και Le Gato. Γενική είσοδος 10 ευρώ, άνεργοι και φοιτητές 5 ευρώ.

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29323/-/synavlia-allileggyis

* Ο Πλούταρχος στις Αναδρομές στις 10:30 το βράδυ.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 10:30 το βράδυ πραγματοποιείται ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης, στις "Αναδρομές" στις Αρχάνες. Τραγουδά ο Πλούταρχος και τα έσοδα θα διατεθούν στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία "Ηλιαχτίδα".

Λεπτομέρειες: http://www.voltarakia.gr/kriti-events/eventdetail/29262/-/ploytarxos-live

Καλά βολταράκια σε όλους!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services