Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δωρεάν πολιτιστική δράση για παιδιά 5-12 ετών

Το Σάββατο 12 Μαΐου, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο ένα ωραίο βολταράκι, δημιουργικό και χαρούμενο, για γονείς και παιδιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. Το βολταράκι αυτό περιλαμβάνει δραστηριοτητες για παιδια (δωρεάν, με προ-δηλωση συμμετοχης) και το απογευμα ανοιχτη συναυλια με το συγκροτημα Κουλτουρ Μουλτουρ, ανοιχτή για όλους.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν εργαστήριο φωτογραφίας, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήρια εικαστικών και όχι μόνο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Το Green Workshop «Δημιουργώ με τον ήλιο, τον αέρα και το νερό» είναι μια πρωτότυπη, υπαίθρια, δωρεάν πολιτιστική δράση, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων γύρω από περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα.

Χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, την τέχνη και την εκπαίδευση το Green Workshop λειτουργεί ως ένας ζωντανός διαδραστικός χώρος ιδεών και προτάσεων με θέμα την αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Γύρω από μια πρωτότυπη καλλιτεχνική εγκατάσταση με τίτλο «το Ηλιακό Σύστημα», η οποία λειτουργεί αντλώντας ενέργεια
απο τον ήλιο και παρουσιάζει το ηλιακό μας σύστημα, ο επικέπτης
μπορεί να κατανοήσει τον τρόπο παραγωγής ενέργειας με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και να εξερευνήσει τη σχέση ανάμεσα στην οικολογία και το design.

Παράλληλα, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες, έχουμε διαμορφώσει ειδικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία μέσω της εξευρεύνησης των εκθεμάτών τους και της βιωματικής άσκησης ευαισθητοποιούν τα παιδιά γύρω από θέματα που αφορούν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, τα παιδιά θα κληθούν να δώσουν μια δεύτερη ζωή με μεγαλύτερη χρηστική ή αισθητική αξία σε αντικείμενα που πλέον δεν χρειαζόμαστε.

Μέσα από τη διάδοση της γνώσης και της τεχνολογίας και τους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, το green workshop, εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στην οικολογική συνείδηση και τον πολιτισμό και επικεντρώνεται σε έναν φιλικό προς το περιβάλλον «επανασχεδιασμό» της καθημερινότητάς μας".

Κρατήσεις θέσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services