Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζυμώνουν πιταράκια, ξεροτήγανα και μακαρόνια σκιουφιχτά στο Μουσείο!

Από την Τετάρτη 2 Μαΐου, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά που βρίσκεται στο Πισκοπιανό Χερσονήσου, καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται ώς τον Οκτώβριο του 2018.

Εκτός από την επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάδειξη του πολιτισμού της κρητικής υπαίθρου, στόχος του Μουσείου είναι, επίσης, η βιωματική και η διαδραστική εμπειρία των επισκεπτών όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων. Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι δράσεις με άξονες το Μουσείο ως χώρο μάθησης και την εναλλακτική τοπική μουσική από νέους επαγγελματίες μουσικούς.

Σ' αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται την Τετάρτη 9 Μαΐου και ώρα 4 το απόγευμε ένα εργαστήριο γαστρονομίας Τετάρτη. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, με το εισιτήριο του Μουσείου, να παρακολουθήσουν ένα δίωρο πρόγραμμα στο χώρο της φάμπρικας, το οποίο θα περιλαμβάνει:

* Εκ μέρους της Cretan Miracle, η κ. Ελένη Μαραγκάκη θα παρουσιάσει στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα τη θεματική ενότητα «Το μαγικό ζυμάρι της Κρήτης». Η παρουσίαση εστιάζει στην απλότητα των τοπικών πρώτων υλών και στην εφευρετικότητα των νοικοκυρών, που καλούνταν να ετοιμάσουν ποικίλες συνταγές για να εξυπηρετήσουν την καθημερινότητα ή το γιορτινό τραπέζι της οικογένειάς τους.

* Οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν στην παρασκευή επιλεγμένων τοπικών εδεσμάτων [πιτάκια (γλυκά και αλμυρά), μακαρόνια σκιουφιχτά, σαρικοπιτάκια, τηγανίτες, ξεροτήγανα], τα οποία στο τέλος θα απολαύσουν με ρακή ή αναψυκτικό βασισμένο στα βότανα της Κρήτης και φρούτο.

www.voltarakia.gr