Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβευμένοι "Βατραχοι" από το Γάζι!

Μια σπουδαία διάκριση πέτυχε η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου! Η παράσταση "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη επιλέχθηκε ως μία από τις εννέα καλύτερες σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να συμμετάσχει στο 7ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος που θα γίνει στην Αρχαία Μεσσήνη. Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης στις 27 Απριλίου του 2018.

Νωρίτερα, όμως, πριν την Αρχαία Μεσσήνη, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη βραβευμένη παράσταση εμείς... Η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Γαζίου μας προσκαλεί την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και ώρα 9 το βράδυ, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση: "Βάτραχοι".

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μέσα από το έργο του Αριστοφάνη "Βάτραχοι" αναζητείται και προσδιορίζεται ο εμπνευσμένος ποιητής, ο σωστός ηγέτης, που θα καθοδηγήσει το λαό και θα τον βοηθήσει να ορθώσει το ανάστημά του και να αναπτύξει το πολιτικό αισθητήριο, για να μπορέσει να βελτιώσει τη ζωή του. Έργο διαχρονικό που προάγει την κριτική σκέψη ως αντίδοτο της πολιτικής παρακμής και της κρίσης των αξιών.

Συντελεστές παράστασης

Ελεύθερο πνεύμα: Κωνσταντίνα Ρεμιδιανάκη

Μαριονέτες: Σκουλούδη Κατερίνα, Κωστάκη Κατερίνα, Μουλακάκης Γιάννης, Νικηφόρου Ελίζα, Παρασύρη Μαρία, Σπαχίου Τέα, Στεφανάκη Μιχαέλα, Μελικώνη Μαρίνα, Αλεξάκης Γιάννης, Χατζημιχαήλιδη Γιασεμί, Βιολάκη Γωγώ, Πιτσούλη Χρύσα, Μαματζάκη Μαρία.

Ξανθίας: Μαυρικάκης Αντώνης

Διόνυσος: Κωστόπουλος Στέφανος

Ηρακλής: Σπαχίου Λουίς

Δημοσιογράφος: Μαυρικάκη Φιλία

Χάρων: Γιώργος Αντωνάκης

Βάτραχοι: Νικηφόρου Ελίζα, Κωστάκη Κατερίνα, Ρεμιδιανάκη Κωνσταντίνα, Χατζημιχαήλιδη Γιασεμί, Βιολάκη Γωγώ, Στεφανάκη Μιχαέλα.

Χορός (Στροφή) [μύστες] : Μελικώνη Μαρίνα, Σπαχίου Τέα , Παρασύρη Μαρία, Σκουλούδη Κατερίνα, Στεφανάκη Μιχαέλα, Πιτσούλη Χρύσα.

Χορός (Αντιστροφή)[Διονυσιακός]: Νικηφόρου Ελίζα, Κωστάκη Κατερίνα, Ρεμιδιανάκη Κωνσταντίνα, Χατζημιχαήλιδη Γιασεμί, Βιολάκη Γωγώ, Μαματζάκη Μαρία.

Ίακχος: Σπαχίου Λουίς

Αιακός: Αντωνάκης Γιώργος

Βοηθός : Σπαχίου Λουίς

Παρακόρη: Κωστάκη Κατερίνα

Πρώτη Ξενοδόχα: Σκουλούδη Κατερίνα

Δεύτερη Ξενοδόχα: Παρασύρη Μαρία

Οπαδοί Αισχύλου: Μελικώνη Μαρίνα, Σπαχίου Λούις, Στεφανάκη Μιχαέλα, Βιολάκη Γωγώ, Πιτσούλη Χρύσα.

Οπαδοί Ευριπίδη: Νικηφόρου Ελίζα, Αντωνάκης Γιώργος, Κωστάκη Κατερίνα , Σπάχιου Τέα, Παρασύρη Μαρία, Χατζημιχαήλιδη Γιασεμί, Μαματζάκη Μαρία.

Αισχύλος: Αλεξάκης Γιάννης

Ευριπίδης: Μουλακάκης Γιάννης

Παρουσιάστριες : Ρεμυδιανάκη Κωνσταντίνα, Σκουλούδη Κατερίνα

Επιμέλεια- Διασκευή του κειμένου: κ. Κυριακάκη Μαρία, φιλόλογος

Σκηνοθεσία- Διδασκαλία: κ. Κυριακάκη Μαρία, φιλόλογος

Ενδυματολογική επιμέλεια: κ. Μποσταντζόγλου Χριστίνα, φιλόλογος

Σκηνικά:κ. Μποσταντζόγλου Χριστίνα, φιλόλογος

Χορογραφία: κ. Κυριακάκη Μαρία, φιλόλογος

Εκμάθηση τραγουδιών: κ. Καρπαθιωτάκης Βασίλης, κ. Λιάσκου Σοφία

Στίχοι: κ. Κυριακάκη Μαρία

Σύνθεση μουσικών κομματιών: κ. Καρπαθιωτάκης Βασίλης, κ. Λιάσκου Σοφία

Αφίσα: η μαθήτρια Μαυρικάκη Φιλία

Επεξεργασία ήχου: η μαθήτρια Μαυρικάκη Φιλία

Την εκδήλωση πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: "Μες στη ζωή μου την παράφωνη", "Των βατράχων η ζωή", "Τα χέρια ας ενώσουμε"...

www.voltarakia.gr