Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέσσερις δωρεάν ξεναγήσεις τον Απρίλιο!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις δωρεάν ξεναγήσεις προσφέρονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μέσα στον Απρίλιο. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου, την Τετάρτη 11 Απριλίου, τις Παρασκευές 20 και 27 Απριλίου, όλες με ώρα έναρξης 12:30 το μεσημέρι.
 
Οι τέσσερις ξεναγήσεις διοργανώνται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης "Κρητικές αρχαιότητες στο δρόμο της επιστροφής", η οποία εγκαινιάσθηκε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου. Το θέμα των ξεναγήσεων συνδέεται με την περιοδική έκθεση. Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου εμπλουτίζουν τις ξεναγήσεις τους με την παρουσίαση επιλεγμένων εκθεμάτων της μόνιμης έκθεσης, οι οποίες αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σημασία της προέλευσης και της αρχαιολογικής συνάφειας των αρχαίων έργων με τα συνευρήματα και γενικότερα με το ανασκαφικό περιβάλλον τους. Επιχειρείται παράλληλα η προβολή των συγκεκριμένων παραμέτρων ως καθοριστικών για την  ξεχωριστή ταυτότητα ενός αρχαιολογικού ευρήματος, το οποίο μετασχηματίζεται από απλό έργο τέχνης σε φορέα ιστορικής πληροφορίας. 
 
Σημείο συνάντησης για όλες τις ξεναγήσεις είναι ο χώρος του φουαγιέ στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου του Μουσείου, στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.
 
www.voltarakia.gr
 
Φωτογραφία από προηγούμενη ξενάγηση: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services