Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή πορτοκαλιού!

Αιθέρια έλαια πορτοκαλιού, μουσικές και κόσμος πολύς αναμένεται να πλημμυρίσουν το όμορφο Φόδελε την Κυριακή 18 Μαρτίου, στο πλαίσιο της 6ης γιορτής πορτοκαλιού που διοργανώνεται στο χωριό.

Ήδη στα νοικοκυριά του χωριού επικρατεί... δημιουργικός πανικός! Οι γυναίκες φτιάχνουν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ και πορτοκαλορακή. Φτιάχνουν επίσης γλυκό νεράντζι και περγαμόντο, ενώ την παραμονή της γιορτής θα παρασκευαστούν επίσης πορτοκαλόπιτες, κέικ, τάρτες και χαλβάδες από πορτοκάλι. Όλα αυτά μαζί με άλλες πορτοκαλένιες εμπνεύσεις της τελευταίας στιγμής πρόκειται να προσφερθούν δωρεάν στον κόσμο που θα επισκεφτεί το Φόδελε για τη γιορτή.

Οι επισκέπτες που θα δοκιμάσουν κάτι και θα τους αρέσει θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και για το σπίτι τους από τους πάγκους που θα έχουν στηθεί ειδικά για την περίσταση. Η γιορτή αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 11 με 12 το μεσημέρι. Όπως και στις προηγούμενες χρονιές, έτσι και κατά τη φετινή, από νωρίς θα υπάρχει ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριού. Για φέτος έχουν "κλείσει" για να μας διασκεδάσουν τα "Ρεμπέτικα Μονοπάτια". Θα υπάρχει επίσης κρητική μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες, αλλά και δρώμενα από το Ομμα Στούντιο.

Καθώς το γλέντι αναμένεται να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ οι διοργανωτές έχουν προβλέψει να δημιουργήσουν πάγκους όπου θα πωλούνται σουβλάκια, πατάτες, σαλάτες και αναψυκτικά για όσους δεν προτιμήσουν να γευματίσουν στις ωραιότατες ταβέρνες του χωριού.

Επιπλέον, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει φέτος να γίνεται δωρέαν μεταφορά των πολυάριθμων επισκεπτών με mini bus (από τη 1 ως τις 5 το απόγευμα) από το χώρο στάθμευσης στο χώρο της γιορτής!

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Image Photo Services