Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ανάβει" το μαγκάλι σε Ηράκλειο και Βενεράτο...

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς έψαξαν καιρό και τελικά βρήκαν το κατάλληλο «μαγκάλι», του συγγραφέα και ηθοποιού από το Ηράκλειο, Γιώργου Ηλιάδη. Το μαγκάλι άναψε ήδη στον Άγιο Νικόλαο και στα Χανιά. Τώρα έρχεται στην πατρίδα του, στο Ηράκλειο και στο Βενεράτο.

Το μαγκάλι παρουσιάζεται στο Βενεράτο την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. (στο αμφιθέατρο του Γυμνάσιου) και στο Ηράκλειο την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 και ώρα 7 το απόγευμα (στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου).

«Ο Γιώργος Ηλιάδης αποδεικνύεται σπουδαίος παραμυθάς χωρίς να πει ούτε ένα παραμύθι. Ανασύρει όμως τις μνήμες του με την αφηγηματική χάρη ενός σπουδαίου παραμυθά. Πότε συγκινεί, πότε μας κάνει να γελάσουμε, πότε να αναπολήσουμε», είπε ο δάσκαλος Μανόλης Χατζηπαναγιώτου στην παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Koukoubook στα Χανιά.

«Το μαγκάλι» είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Γιώργου Ηλιάδη. Το πρώτο του έργο, με τίτλο «Τα δυο πουγκιά», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ραδάμανθυς, απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε από τους φίλους του βιβλίου, ενώ ήδη ετοιμάζεται η δεύτερη έκδοσή του.

Η πένα του Γιώργου Ηλιάδη δεν έχει ταίρι. Δεν μιμείται. Ήδη, με το δεύτερο κιόλας μυθιστόρημά του, κατοχυρώνει τον δικό του τρόπο γραφής και αφήγησης όπου ο σαρκασμός και η σάτιρα ευνοούν τον προβληματισμό και την αναζήτηση. Το ταξίδι του συγγραφέα είναι ένα κάλεσμα και – παράλληλα – μία απόπειρα να προσεγγίσουμε την ιστορία αλλιώς. Διαβάζοντας τις σελίδες, πιθανά, θα δούμε πως έχουν κάτι κοινό με τη δική μας προσωπική αφήγηση.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία από την παρουσίαση του βιβλίου στον Άγιο Νικόλαο.