Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες ξεναγήσεις στο Μουσείο: "Μινωικοί δαίμονες"

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου συνεχίζει να κάνει ευχάριστες εκπλήξεις στο κοινό του Ηρακλείου... Διοργανώνει δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο: "Μινωικοί Δαίμονες".

Οι ξεναγήσεις έχουν προγραμματιστεί για:

* Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.
* Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.30 το μεσημέρι.

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα μας ξεναγήσουν σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης προϊστορικής συλλογής. Θα μας μιλήσουν για Μινωικούς Δαίμονες, που απεικονίζονται στα υλικά αρχαιολογικά κατάλοιπα της εποχής του χαλκού στην Κρήτη. Θα αναδείξουν παραστάσεις φανταστικών όντων καθώς και πτυχές της μινωικής μυθοπλαστικής σκέψης.

Σκοπός των στελεχών του Αρχαιολογικού Μουσείου είναι να κάνουν ένα άνοιγμα προς την τοπικοί κοινωνία. Να φέρουν τους Κρητικούς κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά, όχι μέσα από εξουθενωτικές ξεναγήσεις στο σύνολο των εκθεμάτων του Μουσείου, αλλά μέσα από ξεναγήσεις θεματικές με επίκεντρο συγκεκριμένα κάθε φορά, σχετικά με ένα θέμα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Σημείο συνάντησης για τους ανθρώπους που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ξεναγήσεις τις 23ης και της 28ης Φεβρουαρίου είναι ο χώρος του Φουαγέ στο Ισόγειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία από προηγούμενη θεματική ξενάγηση στο Μουσείο του Στέφανου Ραπάνη και του Image Photo Services