Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Μη σκοτώνεις τη μαμά" στο Θεατρικό Σταθμό

Η παράσταση "Μη σκοτώνεις τη μαμά" (της Σάρλοτ Κήτλυ) παρουσιάζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαρτίου, στις 21:00.

"Νομίζεις ότι κάνεις το καλύτερο για την κόρη σου και μεγαλώνοντας ανακαλύπτεις ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε... ή που χρειαζόταν".

Μια παράσταση - συνεργασία καλλιτεχνών από την Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης. Ένα σύγχρονο ψυχογράφημα των σχέσεων μητέρας - κόρης, γραμμένο από μια βραβευμένη γυναίκα συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Σοφίας Δερμιτζάκη. Μια ιστορία που ξετυλίγεται στα μέσα του 20ου αιώνα και αφορά τέσσερις γενιές γυναικών με δεσμούς αίματος.

Η ιστορία: Πόσο η σχέση ενός ανθρώπου με τη μητέρα του επηρεάζει τις επιλογές του στη ζωή; Το έργο ισορροπεί ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία. Διερευνά τις σχέσεις τεσσάρων γενεών γυναικών που συνδέονται με τη σχέση μητέρας - κόρης. Μοιράζονται βαθιά θαμμένα μυστικά, εμπειρίες και αναμνήσεις, προσπαθούν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο και συγκρούονται σε μια σχέση αγάπης και ζήλειας. Τέσσερις γυναίκες δυναμικές, ευαίσθητες, οραματίστριες. Τέσσερις γυναίκες από 87 ως 8 ετών. Τέσσερις γυναίκες σε πλήρη ύπαρξη, κάτι που συμβαίνει μόνο όταν οι άντρες βγαίνουν από το δωμάτιο...

Οι συντελεστές

Μετάφραση: 'Εφη Σταμούλη

Σκηνοθεσία: Σοφία Δερμιτζάκη

Β. Σκηνοθέτη: Καλιάννα Γίγουρτσή

Σκηνικά -Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Β.Σκηνογράφου: Νίκος Καλαθάκης

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Βίντεο: Κωνσταντίνα Πάλλη

Παίζουν οι: Μάργκαρετ: Νικολέτα Δάφνου, Ρόζι: Στέλλα Κουφάκη, Τζάκι: Ελένη Στρατάκη, Ντόρις: Φαίη Ταμιωλάκη.

Προπώληση: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.
Ταμείο Θεατρικού σταθμού: 12 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.