Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιήγηση στο Ενετικό Ηράκλειο του 1640...

Μια περιήγηση στην Ενετική Κάντια του 1640 διοργανώνει η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ) την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 8 το βράδυ στα γραφεία της επί της οδού Δουκός Μποφώρ 20.

Το Ηράκλειο της ενετοκρατίας, η Candia του 1640, ζωντανεύει μέσα από μια δυναμική εφαρμογή εικονικής περιήγησης που επιτρέπει στο χρήστη (κάτοικος, επισκέπτης, εκπαιδευτική κοινότητα) να ταξιδέψει ψηφιακά στο χρόνο και στο χώρο και να αντλήσει πολυεπίπεδες και πολυποίκιλες πληροφορίες, στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Πρόκειται για μια παρουσίαση που επιτρέπει στο σημερινό κάτοικο της πόλης να δει το κέντρο του Ηρακλείου όχι μόνο με τα Λιοντάρια, τη Λότζια και τη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, όπως είναι τώρα. Αλλά να τα δει, όπως ήταν τότε, μαζί με το Δουκικό Ανάκτορο, το παλάτι του Αρχιναυάρχου, τις σιταποθήκες, την πύλη βολτόνε, όπως ήταν τότε...

Μια παρουσίαση που μας επιτρέπει να δούμε το κέντρο του Ηρακλείου, παρόμοιο με το κέντρο της Βενετίας, όπως το είχαν οραματιστεί τότε οι Ενετοί...

Η παρουσίαση θα γίνει από τους:

* Νικολιδάκη Κάλλια (αρχαιολόγος του Τμήματος Προστασίας & Ανάδειξης Παλιάς Πόλης, Οικιστικών Συνόλων και Ενετικών Τειχών)
* Σταρίδα Λιάννα Αρχαιολόγος
* Παπαδάκης Κυριάκος (υπεύθυνος εργαστηρίου Πολυμέσων Πανεπιστημίου Κρήτης)

www.voltarakia.gr