Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζεσταίνουν τα καζάνια τους στο Μοχό...

Η διάσημη εκδήλωση "Ξινόχοντρος και μουζουδιά" θα πραγματοποιηθεί στο Μοχό το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 από τις 4 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ...

Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται και φέτος να βρεθούν στην πλατεία του Μοχού για να γιορτάζουν τις Απόκριες, να γευτούν σπιτικό ξινόχοντρο, να μουζωθούν όπως παλιά και να περάσουνε καλά.

Πέρυσι πάνω από 10.000 οι άνθρωποι απόλαυσαν 3.000 μερίδες ξυνόχοντρο, κρασί και αναψυκτικά δωρεάν. Ο ξινόχοντρος είναι σπιτικός, προσφορά των νοικοκυρών του Μοχού και ψήνεται σε έξι μεγάλα καζάνια από μαγείρους έμπειρους.

Η γιορτή θα ξεκινήσει με παιδικό πρόγραμμα στις 4 το απόγευμα. Μουσικοχορευτικά δρώμενα και θεατρικό παιχνίδι θα διασκεδάσουν όσα παιδιά δεν κόβουν βόλτες πάνω κάτω με το τρενάκι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρητικά και λαϊκά, ενώ και φέτος αναμένεται να γίνει μάχη για να προλάβει κάποιος... "βαρέλι" στην πλατεία του Μοχού.

Αν θέλετε να μάθετε πως ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες υπαίθριες γιορτές της Κρήτης και πως περάσαμε πέρυσι, διαβάστε την ανάρτηση που ακολουθεί: http://www.voltarakia.gr/pigame-ki-itan-oraia/item/469-fetos-katalavame-giati-oloi-pane-sto-moxo

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία: Στέφανος Ραπάνης - Αll rights reserved