Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναυλία... "στο φως του λύχνου" στο μουσείο!

Τον Ιούλιο που μας πέρασε έγινε μια εκδήλωση μοναδική στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κρήτης. Επρόκειτο για μια θεματική ξενάγηση με αντικείμενο τους λύχνους ως εστίες φωτός, σε όλο το φάσμα των περιόδων της Αρχαίας Κρήτης.

Η ξενάγηση συνοδευόταν από βιωματική εμπειρία χρήσης αντιγράφων επιλεγμένων τύπων λύχνων στον κήπο του Μουσείου. Οι λύχνοι, πλασμένοι από συντηρητή του Μουσείου, θα λειτουργήσουν σε πραγματικές συνθήκες και με προσομοίωση των υλικών και των πρακτικών για την επιτυχή τους χρήση...

Αξέχαστη έμεινε σε όσους συμμετείχαν η εμπειρία... Μίλησαν για αυτήν σε φίλους και συγγενείς με αποτέλεσμα να πυκνώσουν τα αιτήματα προς το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου για επανάληψη της συγκεκριμένης δράσης...

"Στο φως του λύχνου" τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου...

Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 16:45 πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (Ξανθουδίδου 2) η δράση «Στο φως του λύχνου».

Πρόκειται για μια δράση περίπου 40 λεπτών η οποία ως στόχο έχει τη γνωριμία και χρήση αντιγράφων επιλεγμένων τύπων, μινωικών κυρίως, λύχνων.

Ακολουθεί συναυλία στο Μουσείο στις 17:30!

Θα ακολουθήσει στις 17:30 συναυλία οργανικού συνόλου με την Άννη Καλογεράκη (κόρνο), τη Νατάσα Ανίνου (φλάουτο) και την Ασπασία Καραλή στο πιάνο. Το πρόγραμμα «Λήθη – Oblivion» περιλαμβάνει μέρη από τα παρακάτω έργα: J. S. Bach, Sonata in G minor, BWV 1020. S. Rachmaninoff, Vocalise, Op. 34, No 14. G. Bizet, Carmen – Intermezzo. R. Hanmer, Σουίτα για κόρνο. A. Piazzola, Oblivion. Μ. Χατζιδάκις, Σουίτα για μια μικρή, λευκή αχιβάδα. Γ. Κωνσταντινίδης, Δωδεκανησιακή Σουίτα. Ε. Κοκκόρης, Σουίτα για κόρνο και πιάνο, και το έργο «Η πόλη κοιμάται».

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2810-279000, 2810-279060.

www.voltarakia.gr