Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καζανέματα, μαγειρέματα και μαντινάδες... στις Μάλλες!

Ρακή από το καζάνι του Συλλόγου, μεζέδες από τα χεράκια των γυναικών του χωριού, κρητικά και πολλές - πολλές μαντινάδες μας περιμένουν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου αν κάνουμε το βολταράκι μας στις Μάλλες Ιεράπετρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλλών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και την Τοπική Κοινότητα, διοργάνωσε διαγωνισμό μαντινιάδας με θέμα «μέλι, κερήθρα, μέλισσα». Οι μαντινάδες βρίσκονται ήδη στα χέρια των μελών της κριτικής επιτροπής, που αποτελείται από διακεκριμένους μαντινιαδολόγους και εκπαιδευτικούς.

Τώρα που ο διαγωνισμός έληξε και με αφορμή την απονομή των βραβείων διοργανώνεται μια μεγάλη φιέστα στο χωριό, φιλική για παιδιά και με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Απονομή στις 4 το απόγευμα...

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων θα γίνει 22 Οκτωβρίου 2017 στις 16:00 σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μαλλών. Στο πλαίσιό του θα τιμηθούν και οι διακεκριμένοι μαντινιαδολόγοι Πόπη Νικηφόρου και Νεκτάριος Λεουνάκης.

Καζανέματα από τις 12 το μεσημέρι...

Στο μεταξύ, νωρίτερα, από τις 12:00 το μεσημέρι θα μπορούν οι επισκέπτες να παραστούν στα καζανέματα του Συλλόγου, να πιουν ρακή και να απολαύσουν ντόπιους μεζέδες που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το συγκρότημα του Μιχάλη Ξενάκη.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με το σύλλογο στο τηλέφωνο 6938431146.

www.voltarakia.gr

Φωτογραφία αρχείου από παρόμοια φιέστα στο γειτονικό Καβούσι Ιεράπετρας - Στεφανος Ραπάνης, Image Photo Services