Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περνάμε καλά, πηγαίνοντας ένα βήμα μπροστά...

Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου όμορφα πράγματα ετοιμάζονται για εμάς. Αφιερώνοντας το χρόνο που θα αφιερώναμε για ένα καφέ μπορούμε να περάσουμε καλά, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο μπροστά...

Πως; Συμμετέχοντας στον κύκλο εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο: "ΠΟΛ(ε)ΙΣ", που διοργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προβλέπει:

* Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί: "Η πόλη και το ανάκτορο της Κνωσσού: Μια διαφορετική ξενάγηση" από τις Ε. Καβουλάκη και Μ. Κλάδου. Η έναρξη της ξενάγησης θα γίνει από την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου της Κνωσού.

* Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα: Κύκλος ομιλιών στην αίθουσα διαλέξεων που έχει διαμορφωθεί εντός του επιβλητικού φρουρίου Κούλε.

- Στις 6 μιλά ο Κ. Χρηστάκης από τη Βρετανική Σχολή Αθηνών με θέμα: "Μινωική Κνωσός: Το παλίμψηστο μιας πόλης".

- Στις 6:30 μιλά ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων Α. Βασιλάκης με θέμα: "Μεταμινωϊκή Κνωσός: Η πόλη από το 12ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα μ.Χ".

- Στις 7 το απόγευμα μιλά η Β. Συθιακάκη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με θέμα: "Κνωσός-Ηράκλειο: Βίοι παράλληλοι ή αλληλένδετοι";

- Στις 7:30 το απόγευμα μιλά η αρχαιολόγος Θ.Θεοδούλου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με θέμα: "Κοιτώντας την πρωτεύουσα της Κρήτης από τη θάλασσα, απ' τα μινωικά μέχρι τα βυζαντινά χρόνια.

* Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 9:30 το πρωί: πραγματοποιείται αρχαιολογικός περίπατος στην αρχαία Λύττο, στον Προφήτη Ηλία (Αρκαλοχώρι) και στην ελληνορωμαϊκή Αρκαδία (Ίνι), με οδηγούς τις Κ. Γκαλανάκη και Μ. Μαυράκη-Μπαλάνου. Εκκίνηση από το Δημαρχείο Μινώα Πεδιάδος στο Καστέλλι.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία ελεύθερη.

www.voltarakia.gr